Često čujemo kako je smrznuto zdravo, bar što se tiče reklama poznatih proizvođača zamrznute hrane. Međutim, koliko je to istina?
Iako se hrana se zamrzavala radi skladištenja još u drevnoj Kini, ona je postala popularna u širokoj upotrebi tek od doba prirodnjaka Klerensa Birdejea, koji se smatra tvorcem industrije zamrznute hrane. Hrana, naime, zadržava svoju hranjivu vrednost i kada je zaleđena.
U nekim slučajevima, hranjivi sadržaj namirnica se čak povećava nakon zamrzavanja. Naravno, namirnice se ne zamrzavaju samo zbog svojih hranjivih vrednosti, neke poput mesa i ribe su kvarljive, te njihovo zamrzavanje pomaže u sprečavanju ravoja mnogobrojnih oboljenja (od kojih su neka opasna po život). Osim očiglednih prednosti, kupovinom zamrznute hrane možete izbeći gubljenje vremena na česte odlaske u kupovinu, jer se ovi proizvodi mogu kupiti u većim količinama i čuvati u zamrzivaču.
Zamrzavanje voća i povrća je prirodan način produžavanja njihovog trajanja, pa zbog toga nema potrebe da se ovakvim namirnicama dodaju aditivi i konzervansi.
Da, smrznuto ipak jeste zdravo.
Izvor: Minimagazin.info
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Koje boje je vaš mesec rođenja i šta govori o vama? April podiže adrenalin, avgust budi radost, a decembar mir
Kako da reagujete na uvredu? Frojdova tehnika 3 ogledala stavlja svakog ko hoće da vas ponizi tamo gde treba
Koji je vaš skriveni potencijal? Srce otkriva da li u vama čuči duh avanturiste ili ste pak uplašeni vizionar