Sastojci:
- 1/3 šoljce brendija
- 1/4 šoljice suvog grožđa
- 1/4 šoljice sušenih brusnica
- 400 g kozjeg sira za mazanje
- 2 kašike meda
- 1/2 kašicice sitno narendane limunove kore
- 4 velike jabuke
- 3/4 šolje soka od jabuke
- 1 kašika smeđeg šećera
- seckani orasi
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U malom tiganju na laganoj vatri ugrejte malo brendija. Ubacite suve grožđice i brusnice u posudu i prelijte toplim brendijem. Pustite ih da odstoje desetak minuta, a zatim ih ocedite. U posudi pomešajte kozji sir, med, narendanu koru limuna i dve kašike brendija. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte grožđice i brusnice i stavite u frižider da odstoji oko 20 minuta.
Podelite smesu u četiri dela i napunite jabuke koje ste prethodno izdubili. U činiji pomešajte sok od jabuke i smeđi šećer i time prelijte jabuke. Pecite u rerni 40 do 45 minuta dok jabuke ne omekšaju ali ih zalivajte tečnošću iz pleha na svakih 10 minuta.
Ostavite jabuke da odstoje pet minuta, kada su gotove pospite ih brusnicama i stavite po njima malo sitno seckanih oraha.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.