Sastojci (za 1 šolju namaza):
- 2 velike ili nekoliko manjih tikvica (otprilike 800 g)
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ kašičice krupne morske soli
Priprema:
Rernu zagrejte na maksimum (najčešće je to 250 °C) i uključite program „gril s ventilatorom“. Tikvice po dužini nasecite na šnite debele 5 mm. U maloj činiji pomešajte ulje i so. Tiganj za pečenje prekrijte masnim papirom, uredno složite šnite tikvica u jednom sloju i četkicom ih premažite mešavinom soli i ulja.
Pecite 15 do 18 minuta ili dok tikvice dobro ne porumene. Pečene šnite stavite u blender i izmiksajte u glatki namaz.
Ako vam je ukus ovakvog namaza suviše blag, pojačajte ga dodavanjem uobičajenih sastojaka za humus: svežeg belog luka, limunovog soka i tahinija.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!