Sastojci (za 1 šolju namaza):

  • 2 velike ili nekoliko manjih tikvica (otprilike 800 g)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ kašičice krupne morske soli

Priprema:

Rernu zagrejte na maksimum  (najčešće je to 250 °C) i uključite program „gril s ventilatorom“. Tikvice po dužini nasecite na šnite debele 5 mm. U maloj činiji pomešajte ulje i so. Tiganj za pečenje prekrijte masnim papirom, uredno složite šnite tikvica u jednom sloju i četkicom ih premažite mešavinom soli i ulja.

Pecite 15 do 18 minuta ili dok tikvice dobro ne porumene. Pečene šnite stavite u blender i izmiksajte u glatki namaz.

Ako vam je ukus ovakvog namaza suviše blag, pojačajte ga dodavanjem uobičajenih sastojaka za humus: svežeg belog luka, limunovog soka i tahinija.

Izvor: Sensa