Nekoliko nedelja pre Vaskrsa skupljajte ljuske crnog luka, odnosno lukovinu, kako bi je bilo dovoljno za farbanje jaja.

Druga varijanta je da kupite 1-2 kg luka. Što ste više lukovine skupili, imaćete jaja intenzivnije boje.

Stavite lukovinu u šerpu, nalijte vodu, malo promešajte i prospite tu prvu vodu.

Zatim sipajte toliko vode koliko će vam biti potrebno da jaja u šerpi budu skroz potopljena. Kad voda prokuva, smanjite temperaturu i ostavite da ključa oko 5 minuta. Nakon 5 minuta polako spuštajte i jaja u lukovinu. Kuvajte ih po želji, ali je bolje da budu tvrđe kuvana, što znači od 10 do 15 minuta na tišoj vatri. Nakon kuvanja, jaja ocedite, prohladite i izglancajte krpom natopljenom uljem.

Kako da ofarbate jaja svilom, pročitajte ovde. Kako da ukrasite uskršnja jaja u poslednji čas, pročitajte ovde.

Izvor: Lisa