Sastojci: 4 srednje šargarepe; 2,5 cm korena đumbira; 2 limuna (oljuštena); 2 čena belog luka; 1 supena kašika jabukovog sirćeta.

Priprema: Stavite sastojke u sokovnik. Sok koji dobijete pijte dva dana. Dnevno se pije tri puta. Ostatak čuvajte u frižideru. Ne sme da stoji duže od 36 dana.

Ovaj sok uspešno skida kilograme, snižava pritisak i ojačava imunitet.

Šargarepa jača zidove krvnih sudova i srčanog mišića, smanjuje nivo lošeg holesterola i sprečava moždani udar, aterosklerozu, proširene vene...

Đumbir je najjači antiinflamator. Koren može ublažiti bolove u mišićima i poboljšati probavu. Đumbir snižava krvni pritisak, hrani mozak kiseonikom, bogat je vitaminima grupe B, kao i askorbinskom kiselinom. Ubrzava cirkulaciju krvi, poboljšava metabolizam.

Limun je izvor vitamina C, poboljšava imunitet, igra ključnu ulogu u formiranju kolagena.

Beli luk je ključni sastojak ovog moćnog soka. On je prirodni antibiotik pa se koristi za lečenje infekcija. Smanjuje krvni pritisak, a poznat je i u prevenciji kancera.

Jabukovo sirće je čarobni eliksir bogat miniralima i enzimima kao i vitaminima. Pomaže u poboljšanom radu probave, bori se protiv gorušice, reguliše nivo šećera u krvi.

Izvor: Stil.kurir.rs