Salate od sitno seckanog povrča sve više su popularnije u veganskoj ishrani, a otkrivamo vam recept maštovite obrok savlate po izboru slavne glumice GvinetPaltrou.

Prava čar seckanih salata jeste što ih možete pripremiti od raznog povrća koje vam je pri ruci - potrebno vam je samo malo želje i ukusnog preliva.

U ovim salatama kombinujte namirnice koje će učiniti da vaš obrok bude bogat proteinima, vitaminima, vlaknima i mineralima.

Ovu salatu po receptu Gvinet Paltrou možete jesti kao obrok, a može biti i samo osnova za vašu novu maštovitu salatu u kojoj možete staviti dodatne sastojke.

Recept za sitno seckanu salatu po izboru Gvinet Paltrou

Sastojci za salatu:

  • 1 glavica seckane rimske salate
  • 2 avokada, seckana na kockice
  • 2 ili 3 kuvane cvekle, iseckane na kockice
  • 4 mlada luka, tanko iseckana
  • 1/2 šolje prepolovljenog čeri paradajza
  • 1 šolja leblebija
  • 3 feferone, iseckane na kockice

Sastojci za preliv:

  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 2 kašike senfa
  • 1/4 šolje crvenog vinskog sirćeta
  • 2 kašike neutralnog ulja
  • 1/2 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

List zelene salate stavite kao podlugu u posudu, a onda dodajte iseckano povrće i leblebije. Preliv napravite tako što pomešate sve sastojke, dodate ulje i na kraju začinite sa soli i biberom. Preko povrća dodajte preliv i poslužite salatu.

Napomena: Od navedene količine sastojaka dobićete dve do tri porcije salate.

Inspiracija za recept - www.goop.com

Izvor: Lovesensa