Salate od sitno seckanog povrča sve više su popularnije u veganskoj ishrani, a otkrivamo vam recept maštovite obrok savlate po izboru slavne glumice GvinetPaltrou.
Prava čar seckanih salata jeste što ih možete pripremiti od raznog povrća koje vam je pri ruci - potrebno vam je samo malo želje i ukusnog preliva.
U ovim salatama kombinujte namirnice koje će učiniti da vaš obrok bude bogat proteinima, vitaminima, vlaknima i mineralima.
Ovu salatu po receptu Gvinet Paltrou možete jesti kao obrok, a može biti i samo osnova za vašu novu maštovitu salatu u kojoj možete staviti dodatne sastojke.
Recept za sitno seckanu salatu po izboru Gvinet Paltrou
Sastojci za salatu:
- 1 glavica seckane rimske salate
- 2 avokada, seckana na kockice
- 2 ili 3 kuvane cvekle, iseckane na kockice
- 4 mlada luka, tanko iseckana
- 1/2 šolje prepolovljenog čeri paradajza
- 1 šolja leblebija
- 3 feferone, iseckane na kockice
Sastojci za preliv:
- 2 kašike javorovog sirupa
- 2 kašike senfa
- 1/4 šolje crvenog vinskog sirćeta
- 2 kašike neutralnog ulja
- 1/2 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
List zelene salate stavite kao podlugu u posudu, a onda dodajte iseckano povrće i leblebije. Preliv napravite tako što pomešate sve sastojke, dodate ulje i na kraju začinite sa soli i biberom. Preko povrća dodajte preliv i poslužite salatu.
Napomena: Od navedene količine sastojaka dobićete dve do tri porcije salate.
Inspiracija za recept - www.goop.com
Izvor: Lovesensa
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi