Dobijeno iz semena biljke Sesamum indicum, susamovo ulje je super-efikasan sastojak za sve vrste problema sa kožom.

Ovo ulje je bogat izvor vitamina E i može učiniti čuda kada se primenjuje lokalno za potrebe negekože. Međutim, za postizanje optimalnih rezultata, neophodno je da ovo ulje koristite na pravi način.

Danas ćemo vam predstaviti najefikasnije načine korišćenja ovog ulja za postizanje besprekorne i prekrasne kože.

Koristite susamovoulje na bilo koji od sledećih načina da biste dobili kožu kakvu ste oduvek želele. Sve navedene metode su vrlo jeftine. Dvaput mesečno, tretirajte kožu bilo kojim od sledećih domaćih recepata kako biste uživale u blagodetima ovog neverovatnog ulja. Preporučujemo vam da isprobate susamovo ulje na površini kože pre nanošenja na lice.

Ulje susama sa smeđim šećerom i maslinovim uljem

Pomešajte 1 kašičicu smeđeg šećera i kašičicu maslinovog ulja sa ½ kašičice ulja od susama. Masku nanesite na kožu i nežno trljajte nekoliko minuta. Kad završite, isperite kožu mlakom vodom.

Kako da sprečite pojavu bora, akni i ekcema: samo 1 namirnica iz frižidera dovoljna je za zategnutu kožu lica i savršen ten

Susamovo ulje sa bademovim uljem

Pomešajte ½ kašičice ulja od susama sa jednom kašičicom bademovog ulja. Nežno masirajte lice ovom mešavinom. Držite 15 minuta pre ispiranja mlakom vodom.

Susamovo ulje sa esencijalnim uljem ruzmarina

Kombinujte 1/2 čajne kašičice ulja od susama sa 2-3 kapi esencijalnog ulja ruzmarina i jednom kašičicom maslinovog ulja. Masirajte kožu lica i ostavite 20 minuta pre ispiranja kože mlakom vodom.

Kako se rešiti celulita bez preparata i skupih masaža: evo kako da sami kod kuće obavite lekovito suvo četkanje

Ulje susama sa Aloja Vera gelom

Izvaditi svež gel iz biljke aloja vere i pomešati sa ½ kašičice ulja od susama. Nanesite tanak sloj na lice i pustite da odstoji oko 15 minuta pre nego što isperete lice mlakom vodom.

Ulja od susama sa kafom i limunovom sokom

Napravite mešavinu od 1 kašičice kafe, ½ kašičice limunovog soka i 3-4 kapi ulja od susama. Nanesite tanak sloj pripremljene maske na lice i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Ostatak isperite sredstvom za čišćenje lica i mlakom vodom.

Izvor: Ženski magazin