Ukoliko pomešate polovinu izgnječenog avokada sa dve kašičice maslinovog ulja, dobićete potpuno prirodnu masku za kosu koja će je osvežiti i vratiti joj sjaj.

Umasirajte masku na čistu i vlažnu kosu, a potom isperite. Ovaj prirodni balsam za kosu možete da upotrebljavate nakon svakog pranja.

Nežni dodir zelene salate: osvežavajuće pakovanje za lice (EFIKASNO + ZA SVE VRSTE KOŽE)

Avokado je bogat biotinom koji održava vlažnost koži i kosi. On takođe sadrži i vitamine A i E, koji pomažu kod opekotina od sunca. Avokadovo ulje se koristi u kozmetičkoj industriji jer ga koža i kosa brzo apasorbuju. Ono takođe sadži i steroline koji pomažu koži u borbi protiv starenja

Izvor: Lovesensa/Ananas magazin

 Dragoceno sredstvo protiv bora: maska od spiruline hrani kožu antioksidantima i povećava njenu elastičnost

Element vode podseća na more - uz njega ide tamna boja i slan ukus, pa možemo sa takvim izborom hrane da jačamo sve organe povezane sa zimom. Naravno, uvek posežite za funkcionalnom, lokalnom i sezonskom hranom, posebno supama i čorbama. Superhrana, koja je idealna za obnovu krvi, kosti i nervnog sistema, je spirulina. Ovu plavozelenu algu mogu uzimati svi, pa čak, naravno u manjim količinama, i deca i trudnice.

Puna proteina, minerala i vitamina poboljšava imuni sistem i proizvodi kiseonik u organizmu. Sadrži mnoge antioksidante, na primer, zeaksantin za bolji vid, hlorofil za obnovu vezivnog tkiva i fikocianin, koji stimuliše proizvodnju matičnih ćelija. Pomoći će nam da se preporodimo iznutra ka spolja. Uzimamo ujutru uz neki izvor C vitamina da bismo poboljšali apsorpciju minerala.

Organska maska za dubinsko osveženje lica: alge i med za čarobni sjaj kože...

Spirulina će, takođe, pokloniti lepotu i zdravlje našem licu ako je upotrebimo kao prirodnu masku. Izmešajte pola kašičice spiruline u prahu, jednu kašičicu kisele pavlake i nekoliko kapi ulja koštica kajsije. Maskom bogato obložite čisto lice i isperite mlakom vodom posle pola sata. Spirulina će nahraniti našu kožu antioksidantima, dok kisela pavlaka sadrži mlečnu kiselinu koja zadržava vlagu u koži, a ulje koštica kajsije povećava elastičnost i čvrstoću kože, te je dragoceno sredstvo protiv bora.

Tekst: Sensa