Čuvena Kleopatra poznata je kao veliki faraon drevnog Egipta, kao pametna i moćna žena zapanjujuće i misteriozne lepote, piše Lovesensa.

Ona nije samo poznata kao veliki vladar koji pokorava zemlje i uspešno osvaja teristorije, već i kao žena koja je imala predivnu i negovanu kožu kao glavni adut lepote i zavodljivosti.

Prema predanjima, Kelopatra se kupala u magarećom mleku, odnosno mlečkoj kupki, u koju je dodavala lavandu, med i latice ruža.

I danas su mlečne kupke originalna beauty rutina za negovanje kože lica i tela. Iako na prvi pogled izgleda kao trend ili kupka koja daje samo prijatan estetskidoživljaj, mlečna kupka ima blagotvorno dejstvo na kožu.

Mlečna kiselina čisti i skida mrtve ćelije sa kože, čineći da koža izgleda mladoliko i blistavo, a na dodir je meka i glatka.

Alfa-hidroksi kiseline koje sadrži mleko obično se dodaju hidratnim kozmetičkim proizvodima, sredstvima za čišćenjekože, tonicima i maskama za lice. Ove kiseline posebno deluju na smanjenje bora i pozitivno utiču na isušenu kožu. Zato je kupanje u mlečnoj kupki prirodan način da negujete i podmladite svoju kožu, od glave do pete.

Evo kako da napravite mlečnu kupku sa kojom se negovala Kleopatra:

Sastojci:

  • 2 šolje mleka u prahu (kozje, kravlje ili magareće mleko)
  • nekoliko kapi eteričnog ulja lavande
  • 1 šolja morske soli sa mirisom ruže
  • 1/2 šolje sode bikarbone
  • 2 kašike meda
  • Po želji, dodajte i mleko od badema

Priprema:

U većoj posudi pomešajte sve sastojke i dodajte 1 l vode. Sastojke mutite dok grudvice ne nestanu. Smesu sipajte u kadu napunjenu toplom vodom. Rukom promešajte i po želji dodajte latice ruža. Opustite se i uživajte u nežnoj kupki i zavodljivim mirisima.

Ovaj jednostavan recept je fleksibilan i prilagodljiv vlastitim željama. Možete modifikovati izbor soli, vrste mleka, mirisa i ostalih sastojaka kako biste dobili priajtno iskustvo po svojoj želji.

Izvor: Lovesensa