Negu kože treba prilagoditi njenom tipu, a ukoliko imate masnu kožu lica koja je sklona aknama, sija se i želite da sprečite bore, ova prirodna maska je pravi izbor. Priprema se od samo 3 hranljiva sastojka - limuna, belanaca i meda, a preporučuje se da je koristite pre spavanja.

Umutite 2 belanca da postanu penasta smesa, dodajte 4 kapi limunovog soka, zatim 1 kašiku meda. Mešajte dok se ne sjedini, pa nanesite na lice 15-20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Nakon amske možete na kožu staviti svoju uobičajenu noćnu kremu.

Belance je ozbiljan izvor proteina sa niskim sadržajem masnoća, sadrži aminokiselina, poput triptofana, cistina i metionina koje su značajne za zdravlje kože, noktiju i kose. Belance jajeta sadrži kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. U sebi ima i malu, ali ne i zanemarljivu količinu vitamina B2, poznatijeg pod nazivom riboflavin. Zbog toga je baš belance glavni sastojak ove maske. U kombinaciji sa limunom koji je pun vitamina C, presudnim za negu kože, i sa medom koji sadrži antioksidante i detoks svojstva, ova maske je prirodni melem za masnu kožu.

Izvor: Sensa