Mnoge žene se suočavaju sa izazovom poznatim kao pojava staračkih pega na licu. Kosu možemo ofarbati, osmeh, kao najlepši dragulj lepote, nabaciti, ali ove pege je baš teško maskirati. Pojava staračkih pega najpre je povezana sa procesom starenja, a zatim sa hormonalnim promenama i preteranom izlaganja Suncu bez kreme sa zaštitnim faktorom. Čak i zimi kada se izlažemo sunčevim zracima moguće je da se staračke pege pojave na obrazima i nosu.

Ovu nevoljnu pigmentaciju kože možete rešiti na prirodan način uz pomoć sastojaka koje već imate u kuhinji. Najčešće se za tretiranje pega koriste pilinzi, a vi to možete učiniti u kučnim uslovima zahvaljujući blagotvornom dejstvu prirodne kiseline i vitamina iz citrusa.

Isecite krišku limuna, grejpfruta i pomoranže i sanjima očistite i premažite lice. Ostavite da sokovi iz citrusa deluju oko 10 minuta, pa isperite.

Još jedan dobar prirodni recept jeste maska protiv staračkih pega od tri sastojka. Pomešajte kašičicu meda sa kašičicom krompirovog skroba i kašičicom jodirane soli. Sve dobro izmešajte dok se ne sjedini, a zatim ovu piling masku nanesite na lice u tankom sloju i ostavite da deluje oko 20 minuta. Ukolikpo imate suvu kožu, možete u masku dodati i kašičicu mleka.

Isperite masku nežno toplom vodom i uživajte u blagotvornom efektu. Primena maske se preporučuje jednom nedeljno.

Izvor: Sensa