Život u 50. godinama može biti zabavan i uzbudljiv. Ovaj period života žene ponekad donosi strah i nelagodnost usled menopauze i mnogih promenakoje se dešavaju. Ali, ako ga prihvatite kao jedan nov početak koji će vam doneti divne stvari, u ovom periodu života možete ostvariti razne želje za koje ranije niste imali vremena.

Donosimo vam nekoliko pravila za sreću posle 50. rođendana - evo šta treba da uradite kako biste živeli punim potencijalom:

1. Nema smisla brinuti o nečemu što se još nije dogodilo. Ono čega se bojimo nikada se zaista ne dogodi.

2. Ne pridajte previše težini nevoljama. One će brzo proći.

3. Kada se ujutro probudite, mislite na mali, ali prijatan događaj koji je danas pred vama.

4. Ne treba se žaliti, plakati zbog životnih problema ili godina. Nema smisla. Morate ustati i učiniti nešto samo za sebe.

5. Treba što manje zavisiti od tuđeg mišljenja. U svakom slučaju, neko će osuditi vaš izgled, ono što radite i ono u šta verujete. U tom smislu, dobro je kada ste u zrelim godinama - niko ne pokušava da vas nauči kako da živite.

6. Ljudi često misle da je ispunjenje njihovih želja nemoguće, pa samim tim ne rade ništa. To nije u redu. Morate pokušati, ne možete se predati i zaustaviti na putu do svog sna.

7. Ne treba se bojati smrti, treba sa zahvalnošću prihvatiti svaki trenutak života.

8. Posle pedeset, ako nešto želite, onda to možete i učiniti.

9. S godinama shvatate iz sopstvenog iskustva da se većina problema na kraju rešava, bez obzira koliko izgledali nerešivi.

10. Ne čekajte pravi trenutak da radite ono što volite. Posle pedesete svi trenuci su pravi.

11. Probudite se ujutru i kažite sebi: "Danas je najbolji dan u celom mom životu!"

12. Uvek možete generisati nove ideje. Ali iskustvo mnogo pomaže da ih oživite. Sposobnost da sprovedete svoje planove prednost je godina.

13. Da biste bili srećni, morate se stalno razvijati. Posle 50, ovo je posebno važno!

Živite svaki dan kao da je poslednji, uživajte u svakom trenutku i ne zaboravite - nikada nije kasno da odsanjate novi san ili zamislite novu želju.

Izvor: Sensa