Koža je jedan od najvećih telesnih organa. Zahvaljujući domaćim preparatima koje imate u svojoj kući, koža će postati blistava, glatka i zdrava.
Nega vaše kože može direktno uticati na vaše celokupno zdravlje. Ona deluje kao zaštitni štit i najosetljivija je na spoljne elemente. Na nju utiče više faktora nego što možda zamislite. Pre svega, na nju najviše utiču:
- izlaganje UV zračenju u solarijumima
- izloženost hemijskim toksinima iz duvana
- nezaštićeno i preterano izlaganje suncu tokom dužih vremenskih perioda
- nedovoljno odmora, tečnosti ili ishrane
- starenje
Ovo su domaći preparati koji će uticati na to da vaša koža bude glatka i zdrava, a imate ih u svom domu:
1. Med
Med može biti prirodni piling, koji takođe ima bioaktivna svojstva korisna u lečenju brojnih stanja kože i smanjenju pojave bora.
2. Kokosovo ulje
Kokosovo ulje je efikasno hidratantno sredstvo sa antiinflamatornim i antimikrobnim svojstvima, koje takođe može pomoći u lečenju određenih zapaljenskih stanja kože. Budući da može zapušiti pore, najbolje je ograničiti njegovu upotrebu na telo.
3. Ovsene kupke
Ovsene kupke mogu pomoći vašoj koži da zadrži vlagu i takođe leče određena stanja kože. Možete sami da napravite kupku od ovsene kaše za lice i telo.
4. Esencijalna ulja
Neka esencijalna ulja, kada se razblaže baznim uljima, mogu se naneti na kožu radi smanjenja bora i lečenja brojnih problema sa kožom. Neka esencijalna ulja protiv bora uključuju ulja limuna, ruže i jojobe.
5. Ovlaživači
Ovlaživači vazduha dodaju vlagu i tako sprečavaju isušivanje kože. Takođe su efikasni za borbu sa psorijazom.
Izvor: Sensa
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi
Šta Japanke kriju i uvek izgledaju kao da im je 25? Dan počinju začinom, a ne završavaju ga bez pola ovog voća