U bjuti industriji neumorno se radi na novim formulama koje će kožu učiniti lepšom, zategnutijom i mlađom. Na rafovima drogerija sve je više proizvoda, ali u isto vreme, mnoge dame se okreću prirodnoj nezi. Tako se saznalo da postoji alternativa botoksu a nalazi se u jednoj maloj i nežnoj biljci, tamnozelenih listova. Nedavno se saznalo da je upravo ova biljka deo svakodnevne antiejdž nege Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža. Poznato je da članovi kraljevske porodice ne smeju da se podvrgavaju estetskoj hirurgiji niti agresivnim tretmanima. Stoga vojvotkinja traži prirodne alternative da sačuva mladolikost, a efikasno sredstvo pronašla je u biljci Acmella Oleracea koja nosi naziv i brazilski kres.

Ekstrakt ove biljke godinama se koristi u medicinske svrhe zbog svojih analgetskih svojstava. U narodnoj medicini lišće ove biljke se žvaće kao pomoćno sredstvo protiv zubobolje, a može da se koristi i u ishrani, kao salata koja ima efekat hlađenja. Vodi poreklo iz Brazila, uspeva i u ostalim suptropskim regionima u celom svetu, a može da se gaji i u saksiji. Od nedavno je i sastojak mnogih kozmetičkih seruma. Zbog čega?

Kada se primenjuje lokalno, ekstrakt biljke Acmella Oleracea oponaša tretman botoksa zahvaljujući sastojku koji se naziva spilantol. On ima moć da efektivno parališe mišiće lica, slično kao što radi botoks. Na taj način spilantol ublažava i zaglađuje bore, što rezultira glatkijim tenom i kožom koja izgleda mlađe.

Ako imate mogućnost konsultujte se sa svojim dermatologom ili kozmetičarem na koji način biste ekstrakt ove biljke mogli da uvrstite u svoju rutinu nege.

Izvor: Sensa