Ako želite dugu, sjajnu i jaku kosu, morate da joj posvetite dosta pažnje. Prvo da koristite blage šampone koji je ne isušuju, zatim da redovno skraćujete krajeve, što manje je oblikujete presama i figarima i koristite negujuća pakovanja. Osim maski i pakovanja, postoji još jedan trik koji deluje, a koriste ga žene u Japanu od davnina.

U Aziji je pirinač osnovna životna namirnica, sadrži dosta složenih ugljanih hodrata, proteina, bogat je antioksidansima, mineralima i vitaminom E. Pirinač takođe sadrži gvožđe, cink i vitamine B-kompleksa. Osim što je zdrava namirnica za svakodnevnu ishranu, korisna je i voda u kojoj se pirinač kuvao jer sadrži blagotvorne minerale, kao i proteine. Pirinčana voda može se koristiti za negu lica, ali i kose.

Potrebno je:

- Čaša pirinča

- 2, 5 čaše vode

Priprema:

Isperite pirinač da biste uklonili prljavštinu i nečistoće. Stavite ga u posudu i prelijte vodom. Lagano mešajte, pa ostavite 15-20 minuta. Nakon toga vodu procedite u rugu posudu, prekrijte folijom I ostavite na sobnoj temperaturi oko 6 sati. Dalji postupak pogledajte u videu ispod.

Pirinčana voda za dugu sjajnu kosu TikTok/didi_medova

Izvor: Sensa