Kada pogledate sebe iz profila, šta prvo vidite? Neko će zapaziti nos, neko svoje usne, a mnogi podbradak. Niko ne voli da ima "duplu" bradu, ona utiče na to da delujemo starije i gojaznije. Više je razloga zbog kojih se može pojaviti- višak kilograma i masnih naslaga, dugotrajno loš položaj glave, genetika, opuštanje mišića lica koje nastaje procesom starenja... Ono na šta možete uticati je pre svega položaj glave. Potrudite se da glavu držite uspravno prilikom čitanja, kucanja na tastaturi, gledanja filma na laptopu ili skrolovanja na telefonu. Iako nam u tom trenutku spuštanje glave deluje kao prirodno rešenje, ova dugotrajna loša navika može ostaviti negativne posledice. 

Da li postoji neka metoda koja će nam pomoći da se oslobodimo podbratka i zategnemo mišiće donje linije brade?

Dobra vest je da da! Pitali smo za savet Jelenu Jovanović, instruktorku joge lica koja nam je objasnila kako funkcionišu vežbe za lice:

- Vežbom lica aktiviramo mišić, kontahujemo ga i odgovarjućim pokretom stvaramo otpor i kontraotpor u mišiću. Na taj način, postižemo aktivaciju, jačanje i izgradnju mišića lica. Tako se postiže efekat zategnutijeg i svežijeg izgleda lica- objašnjava naša sagovornica.

Ona navodi da postoji jedna jednostavna vežba joge licakoju možete raditi svakodnevno. Potrebno je samo nekoliko minuta, a pozitivni rezultati sigurno neće izostati, ako budete uporni! 

Pogledajte kako se pravilno izvodi vežba za donji deo brade u videu ispod. 

Kako se rešiti podbratka Instagram/joga.lica.face.fitness

Izvor: Sensa