Joga lica je čuvena tehnika kojom žene širom sveta održavaju mladolikost i zdravlje kože lica, piše Lovesensa.

Joga lica za brisanje podočnjaka: izvodite ovu vežbu uveče i probudite se bez tamnih kesica ispod očiju...

Facijalnio pokreti za vreme vežbanja jačaju mišiće ispod kože, a kada se mišići lica zategnu i porastu izgledaćete mladoliko. Takođe, joga lica podstiče pravilan protok krvi što usporava starenje.

Za vežbu koju treba da uradite pre nego što počnete da se bavite jogom lica potrebno vam je ogledalo. Uzmite ogledalo, držite ga u predelu grudi, a glavu savijte ka njemu, kao da gledate u pod. Lice koje vidite je vaše lice u budućnosti. Nove bore i pregibi kože predstavljaju kako će vaše lice zaista izgledati kroz par godina.

Zatim, ogledalo podignite iznad sebe i pogledajte lice. Tako je izgledalo vaše zategnuto lice u prošlosti. Lice iz prošlosti ne možete vratiti, ali možete se potruditi da usporite starenje i sačuvate kožu lica kakvu sad imate, a joga lica je jedan od boljih načina.

Ova jednostavna i laka vežba eliminiše bore oko usana, uglavnom one od kraja usana ka nosu, a evo kako se radi!

Kako se pravilno izvodi joga lica: sprečite glavobolju i izbrišite bore...

Dišite na nos i držite usta zatvorenim. Pomerite jezik na desnu stranu obraza, a zatim jezikom ispoljite obraz ka spolja i tako držite 10 sekundi. Polako pomerite jezik ka levom obrazu i njega ispoljite kao desni i držite isto 10 sekundi. Još jednom ponovite ceo postupak.

Ova vežba je vrlo jednostavna, a možete je raditi u svako vreme i skoro na svakom mestu.

Izvor: Lovesensa