Kada je nega kose u pitanju, ulja su poznata po svojim negujućim dejstvima. Da bismo iskoristili njihove hranljive sastojke, moramo da znamo kom tipu naša kosa pripada jer nije svejedno da li je suva, oštećena, farbana ili masna… Nekoj nedostaje sjaj, drugoj je optrebno definisati lokne ili smiriti nesposlušne vlasi. 

Ako imate suvu kosu dobar izbor su arganovo ulje, kokosovo ulje, jojobino ulje…

Ako vam je kosa oštećena pramenovima, farbanjem, čestim feniranjem, trebaju vam ulja koja revitalizuju i vraćaju gipkost i sjaj- ulje jojobe ima hidratantno i regenerativno dejstvo, ricinusovo ulje hrani i štiti suvu kosu, vraća joj sjaj i podstiče rast nove kose. Kokosovo ulje sprečava kosu da upija vodu koja je čini krtom, a posto je bogato zasićenim masnim kiselinama, dubinski hrani kosu, čineći je gipkom i sjajnom. Odlično je za raščešljavanje, pogotovu ako vam se kosa mrsi. 

Ako vam je kosa masna, to ne znači da joj nije potrebna nega. Kao masku pre šamponiranja možete koristiti hidratantno i regenerativno ulje jojobe, a pogodno je i ulje crnog kima koje dodajete u šampon.

Ulja se mogu koristiti tako što se pomešaju sa šamponom, stave kao maska i ostave da deluje ili jednostavno nanesu na krajeve.

Izvor: Sensa