Promena frizure često donosi osećaj kao da ste napravili nešto potpuo drugačije u svom životu, donosi jednu novu energiju i raspoloženje. Kada je reč o izboru frizure, važno je da napomenemo da svaka frizura dobro izgleda na negovanoj kosi. Zato je bitno da redovno skraćujete ispucale krajeve, održavate kosu proverenim proizvodima, hidrirate je, održavate i hranite potrebnim vitaminima i mineralima.

Kada je reč o izboru frizure za starije od 50 godina, uglavnom žene biraju one frizure koje čine da izgledate mlađe i da kosa bude bujnija. Koje su neke od najvažnijih smernica za frizuru za žene starije od 50 godina:

  • Prosečna dužina kose se smatra optimalnom - odmah ispod brade ili do ramena. Sa ovom dužinom lakše je održavati zdravu kosu. Takođe, prosečna dužina ostavlja prostor da eksperimentišete sa stilovima.
  • Ako imate gustu i zdravu kosu, nemojte se plašiti da je pustite da izraste. Suprotno stereotipima, duga kosa nakon 50. godina nije tabu. Ukoliko je vaša kosa negovana i uživate u tome da bude izuzetno duga, onda je pustite bez premišljanja.
  • Slobodno eksperimentišite sa šiškama.
  • Ako nemate dovoljno vremena, izbegavajte frizure koje zahtevaju stalno oblikovanje.
  • Ukoliko vam se dopada da nosite sedu kosu, pustite je da slobodno raste - ovo postaje sve popularniji trend.
  • Ukoliko farbate kosu, budite sigurni da ste joj pružili dodatnu negu koja je potrebna za bojenu kosu.
  • Igrajte se slobodno sa pramenovima i nijansama, a svetli tonovi posebno podstiču mladolikost.

Pogledajte koje 4 frizure se često ističu kao najbolji izbor za starije od 50 godina ako želite da da izgledate mlađe:

1. Bob - Neverovatno popularna frizura koja ima mnogo varijacija. Poslovnim ženama će odgovarati klasičan kratki bob, kao na primer onaj koji nosi Ana Vintur. Asimetrični bob će pomoći da se sakrije širok vrat i pogodan je za one koji žele da zadrže dužinu. Lob ili dugačak bob će omogućiti, ako je potrebno, sakupljanje kose u rep. Opcija sa šiškama i pramenovima može učiniti da izgledate lepo i mladoliko.

frizure za starije od 50000003.jpg
Shutterstock, Jan Zahradka 

2. Kratka piksi frizura - Omiljena među "nestašnim" frizurama. Piksi je odličan izbor za smele žene, bez obzira na godine. Dokaz za to je glumica Džejmi Li Kertis. Piksi mogu biti ultra-kratki ili dugi, sa ili bez šiški. Ovo je primer frizure za žene od 50 godina, kojoj se dopada farbanje kose ili potpuno prirodno seda kosa.

frizure za starije od 50000002.jpg
Shutterstock, Tinseltown 

3. Stepenaste frizure - Stepenaste frizure su odlična opcija za žene preko 50. Mogu se primeniti na bilo kojoj dužini ili boji kose, a odgovaraju mnogima, bez obzira na oblik lica. Na primer, kosi stepenosvi pogodni su za žene sa pravougaonim i izduženim tipom lica. Jedini nedostatak takvih frizura je što zahtevaju čestu korekciju i mnogo klepše izgledaju kada se isfenirate.

frizure za starije od 50000004.jpg
Shutterstock, Featureflash Photo Agency 

4. Garcon frizura - Ako volite kratke frizure, ali sa puno volumena, probajte garcon frizuru. Ako ostavite određene pramenove dužim, možete da začešljate kosu unazad, kao što to rade glumice Šeron Stoun i Helen Miren. Na taj način ćete vizuelno učiniti frizuru bujnijom, a možete istaći i bojene pramenove.

frizure za starije od 50000001.jpg
Shutterstock, DFree 

Izvor: Sensa