Korišćenje maski za kosu jednom ili dva puta nedeljno može značajno da doprinosu kvalitetu i zdravlju vaše kose. Možete od sastojaka koje imate kod kuće napraviti hranljivu masku za kosu koja će očistiti vaše vlasište i učiniti da kosa bude hidrirana, zdrava, sjajna, a neki recepti mogu pomoći i u oslobađanju od peruti.

Potrebno je da držite svaku masku oko pšola sata na kosi. Za to vreme možete i naneti masku za lice, pustiti muziku, gledati film, plesati, čistiti kuću, kuvati... Dok se vi krećete, vaša kosa se hrani. Kako biste pripremili svoju kosu za proleće i toplije dane, preporučujemo vam sledeće 4maske - svaka ima snažno dejstvo, a sadrže samo dva, tri sastojka:

  1. Maska za kosu od avokada, meda i maslinovog ulja – Med u maski za kosu pomaže u hidrataciji suvog vlasišta i suve kose, pa će uz kombinaciju avokada i maslinovog ulja potrebe vaše kose biti zadovoljene. Med će vezati avokado i maslinovo ulje, koji su dobri za ishranu i vlaženje vaše kose.
  2. Ispiranje kose zelenim čajem i jabukovim sirćetom – Zeleni čaj u maski za kosu smanjuje stvaranje peruti, u kombinaciji sa jabukovim sirćetom, koji se takođe bori protiv suvoće. Kombinovana i nanesena na kosu, ova maska za kosu će vam doneti rezultate koje tražite.
  3. Maska za kosu od belanaca i limuna – Belanca u maski za kosu takođe se bore protiv peruti, ali i čiste kožu glave od viška ulja. U kombinaciji sa limunom, koji pomaže u održavanju kovrdžanja i hrani, imate masku za kosu koja će vam pomoći da oživite kosu za proleće.
  4. Maska za kosu od ricinusovog ulja – Ricinusovo ulje doprinosi rastu i ishrani kose, tako da u samoj maski za kosu, ili čak u kombinaciji sa bilo kojim od sastojaka pomenutih u drugim maskama, sigurno ćete imati kosu koja je ojačana i hidrirana.

Izvor: Sensa