Glumica Mišel Fajfer osvojilia je svet svojim talentom i stekla popularnost 80-ih i 90-ih godina, a oduvek je bila prepoznatljiva po ekstravagantnom holivudskom glamuru. Danas ima 64 godine i potpuno drugačiji pristup lepoti u skladu sa minimalizmom i ekologijom, u kojem vlada pravilo "manje je više". Bez napora prelazi granicu između oštrog i elegantnog, a sa svakom godinom sve više zrači autentičnomlepotom i stilom.

"Za mene je lepota više holistički pristup zdravlju i dobrobiti, nego pristup bilo kojim specifičnim proizvodima ili trendovima. Lepota počinje zdravim duhom i telom, pa pokušavam da dam prioritet osnovama kao što su zdrava ishrana, san, vežbanje i hidratacija." - objasnila je glumica za portal mindbodygreen.

U Holivudu često vlada parola da svi treba da budu mladoliki, vitki, lepi, da se zaštitite od starenja... Glumica je otkrila kako se snalazi pod takvim pritiskom:

"Dostignete prag na kome ste u redu da izgledate dobro za svoje godine umesto da izgledate mlado za svoje godine, a ja sam ga prešla. Da li bih voleo da izgledam onako kako sam izgledala u ranim 30-im? Naravno da da, ali to se neće dogoditi, a ja ne osećam isti pritisak kao nekada da to uradim. Prilično je olakšanje, iskreno."

"Sve do čega mi je zaista stalo je da mogu da starim graciozno i da nikada ne izgledam kao voštana figura sebe" - istakla je Mišel Fajfer.

Kako je objasnila, za nju zavodljivost i harizma nisu povezani isključivo sa fizičkim izgledom: "Samopouzdanje zavisi od stava. Koliko često ste sreli osobu koja možda ne liči na Barbi ili Ken lutku, ali samo ima nešto seksi i otmeno u sebi? Privlačnost ima više veze sa načinom na koji osećate sebe."

Mišel Fajfer je lansirala svoju liniju mirisa, a jedan je od najvećih zagovornika čiste lepote, odnosno održivih kozmetičkih proizvoda organskog porekla. Više pta je istakla da šminkerkama uvek napominje da koriste bezbedne i proverene eko proizvode za šminkanje kada tretiraju njenu kožu. Kako je navela, ne želi da koristi, niti sda se slika sa nečim što je štetno po nas, zdravlje, našu decu i planetu, ma koliko god delovalo efikasno.

"Na sreću, industrija lepote je toliko napredovala u protekloj deceniji, a potrošači poput mene sada mogu da pronađu zaista efikasne proizvode koji su takođe bezbedni i transparentni sa svojim sastojcima, pored toga što su održiviji. Uvek sam se osećala snažno kada ne moram da biram između kvaliteta i bezbednosti, i konačno, više ne moram".

Izvor: Sensa