U skaldu sa promenama kože, izgleda lica ili godina, sadržaj u kozmetičkom neseseru se menja. Najbitnije je, bez obzira na uzrast, imati odabrane proizvode za negu kože - hidrataciju, sredstava koja hrane kožu lica i čine da zadrži svežinu i elastičnost. Ipak, dekorativni efekat kroz šminku takođe može učiniti da izgledate mladoliko, negovano i sveže.

Donosimo vam nekoliko trikova za šminkanje koje stručnjaci preporučuju ženama starijim od 50 godina:

Tamne mrlje - Sa ovim se suočavaju skoro sve žene u procesu starenja. Ipak, to je prirodan proces i ne bi trebalo da ga posmatramo kao nešto što može da nam pokvari samopouzdanje. Ali, ukoliko želite da prikrijete tamne mrlje, važno je da pažljivo odaberate podlogu koja će dobro maskirati, ali i ujednačiti boju vašeg tena.

Sjaj kože - Kroz proces starenja koža gubi nekadašnju elastičnost i ponekad izgleda umorno. Ako želite da svojoj koži dodate zdrav sjaj, kupite sjajan tečni puder i kvalitetni hajlajter. Glavna stvar je da ne preterujete sa njima, već da ih ujednačeno nanesete. Senka treba da bude u nijansi breskve - to će dodati toplinu i smanjiće bledilo.

Oštre linije - Najbolje je ublažiti linije mekim prelazom senki u uglovima očiju. Ukoliko su bore izražene, crno treba izbegavati. Preporučljivo je odabrati tople smeđe nijanse. Pokušajte da ne nanesete proizvod oko celog oka, nanesite olovku ili senku duž gornjeg spoljašnjeg ugla, duž linije trepavica.

Konturisanje lica i isticanje usana - Žene starije od 50 godina treba da kreiraju konture ispod brade i da ih produže prema ušima. Sve treba raditi lako, nežno i nenametljivo. Ne zaboravite da dobro konturišete, tako da nema izraženih linija od poteza četkica na licu, niti naglih prelaza. Usne se mogu naglasiti olovkom i kvalitetnom podlogom za karmin.

Ukoliko vam treba inspiracija, možete pronaći razne ideje na internetu i društvenim mrežama i isprobati ih. Najvažnije je da shvatite da godine nikako ne treba da budu ograničenje za bilo šta u životu, pa tako ni za šminkanje.

Izvor: Sensa