Naša energija, misli i stav o životu, pozitivan ili negativan, direktno utiče na to kako izgledamo i kako se osećamo, kao i na to kako nas drugi doživljavaju. Mladost je sama po sebi lepa i atraktivna, ali bore nisu merilo privlačnosti. Kaže se da u srednjim godinama žena dobija lice koje je odraz njenog unutrašnjeg stanja. Sve njene emocije, koje je najčešće doživljavala u ranijim godinama, sada se odražavaju na njenom licu u obliku bora.

Nijedna krema, niti estetski zahvat ili tretman, ne mogu učiniti da izgledate lepo kao kada ste pozitivni, imate samopouzdanje, verujete u sebe i volite sebe. Postoje žene koje odluče da su "stare" sa 40, 50 ili 60 godina, a postoje one koje u tim godinama biraju da neguju mladalački duh i žive punim plućima. One su privlačne žene kojima se dive, a evo u čemu je njihova tajna!

Evo kako da izgledate mlađe i privlačnije:

1. One brinu o sebi

Živimo u svetu koji se pretežno fokusir ana materijalno i na uspeh. Ljudi troše i troše dragocene godine trudeći se da postanu bolji, pametniji, bogatiji. Sportisti se smatraju "starima" sa 35 godina, a manekenkama i ranije. Svi se prilično trošimo, pokušavajući da udovoljimo zahtevima savremenog života. Ali možete postići svoje lično dobro bez mučenja. Kako starite, vrlo je važno pronaći ravnotežu između onoga što želite da radite i onoga što možete.

2. Paze kako se sebi obraćaju

Ovde je reč o stvarima koje govorite sebi o sebi. Mnoge kulture širom sveta pune su stereotipa da je starenje loše za ženu, postajemo opsednuti kultom mladosti, ali prednost zrele žene je što ona gleda na život mnogo šire. Ona poštuje svoja životna iskustva i mudrost koju je stekla. Za nju su to divni darovi, tako da u zrelim godinama ne biste trebali da pričate negativno o svom licu, telu ili previše sebe kritikujete u svakom smislu.

3. One apsolutno vole svoje telo

Nauka kaže da fokusiranje na ove starosne karakteristike vašeg tela zapravo može pogoršati stvari. Kada saosećate sa fizičkim starenjem i činite sve da vaše telo ostane zdravo, ove fizičke promene nestaju u pozadini. Što se više usredsredite na ono što vas zanima i na ono što vaše telo sada može da učini, to ćete imati više zadovoljstva, više ćete uživati u životu i privlačnije ćete izgledati. Sve što možete učiniti da biste istrenirali osnovnu snagu i poboljšali ravnotežu svakako vredi raditi jogu, pilates i ići u šetnju. Vaše telo zaslužuje vašu punu pažnju, posebno u zrelom dobu.

4. Ostaju znatiželjne i neguju "način razmišljanja o rastu"

Znate mnogo, ali ovo je samo kap u moru onoga što možete naučiti. Zrele žene iskreno zanima život. Razvijaju način razmišljanja za rast i neprestano šire svoje vidike. Zato uvek zadržite radoznalost prema životu koji imaju deca, a kada se u vašem odraslom životu pojavi nešto novo, samouvereno recite sebi: "Ja to mogu..."

Izvor: Sensa