Kurkuma ima izvrsna svojstva za negovanje kože i kose - čisti teme, pomaže da se oslobodimo viška sebuma, deluje na folikule i stimuliše rast kose. Bogata je antioksidansima i ima protivuplana svojstva, pa pozitivno utiče i na održavanje kože glave zdravom.

Koristi se za rast kose, smanjenje peruti, protiv opadanja kose i za negovanje kože. Kurkumu za kosu ne bi trebalo da koriste plavuše, jer ovaj lekovtiti začin ispušta jaku žutu boju i plava kosa bi mogla da dobije primese žute, a to je ono što svaka plavuša želi da izbegne. 

Od kurkume možete napraviti različite maske za kosu - jedna je posebno blagotvorna, a pravi se od samo 3 sastojka. Kombinacija kurkume, kokosovog ulja i žumanca daje kosi sjaj, snagu i elastičnost i pomaže u održavanju teksture kose i štiti vrhove od kidanja. Koristite ovaj recept sa maskom od kurkume jednom nedeljno za održavanje jake, sjajne kose i zdravog vlasišta.

Pomešajte četvrtinu kašičice kurkume i jedno žumanca sa kašikom kokosovog ulja (možete koristiti i više ulja u zavisnosti od dužine kose). Dobro mešajte da se smesa sjedini, a kosu navlažite mlakom vodom.

Nanesite masku po celom temenu, od vrha do samih krajeva kose. Ostavite masku da odstoji 30 minuta, a zatim operite kosu šamponom i mlakom vodom. Ne koristite vruću vodu dok masku ne isperete sa kose, jer se žumance može stegnuti i teže ćete očešljati kosu. 

Izvor: Sensa