Note lavande donose nešto posebno leti, dok Sunce greje kožu, a vi osećate umirujući miris biljke koja opušta sva čula. Miris lavande je svež i sanjiv, ali u isto vreme i veoma senzualan.

Ako želite da ovog leta mirišete na najslađe snove, preporučujemo vam da isprobate parfeme sa notom lavande. Preneće vas u začaranu zemlju, a za one oko vas, postaćete magnetno privlačni. Takođe, lavanda miriše veoma dobro u kombinaciji sa drugim ženstvenim notama, poput vanile, bergamota ili čak ruže.

Otkrivamo 5 varijanti parfema sa notama lavande, u raznim interpretacijama:

1. Ariana Grande Cloud

Parfem Arijane Grande Cloud je viralan na TikTok-u, veoma je kompleksan i poseban. Lavanda se definitivno oseća u ovom parfemu, to je ono što mu daje senzualnost i autentičnost. Povezuje se sa slatkim notama: praline, kokos, vanila, orhideje. Baza od kašmira naglašava senzualnost lavande, a cvetne/voćne note u kompoziciji (bergamot, kruška) savršeno balansiraju ovaj parfem. 

2. Yves Saint Laurent Libre

Lavanda je na sofisticiran način povezana sa vanilom, mošusom i sočnim citrusnim notama. To je energičan, ali intenzivan i erotski parfem koji odmah privlači pažnju. Iako je lavanda ovde suptilnija, ona ima transformativne efekte, dajući jedinstvenost i svežinu.

3. L'Eau Chic Nicolai Parfumeur Createur

Ima iznenađujuće i intenzivne note, ali su kombinacije veoma nosive. L'Eau Chic je njihova verzija travnatog aromatičnog parfema i daje vam osećaj da ste usred prirode, opušteni, najraskošnijim prirodnim mirisima. Lavanda se nalazi u visokim notama i asocira na mentu, geranijum, iris, sa bazom od mošusa i sandalovine.

4. Guerlain Mon Guerlain

Ženstvena i zavodljiva nota, a lavanda je element koji donosi misteriju i senzualnost. Ima uravnoteženu kompoziciju, sa bazom od sandalovine i vanile, dok su srž i gornje note cvetne: jasmin, iris, lavanda, bergamot.

(Sensa)