Kako smo sve dublje u toplom zagrljaju leta, savršeno je vreme za žene starije od 50 godina da osveže svoju garderobu živim i mladalačkim bojama. Da, godine su samo broj, a ove boje koje dopunjuju vašu prirodnu lepotu  pomažu vam da zračite samopouzdanjem i vitalnošću. U ovom članku ćemo istražiti paletu boja koje bi trebalo da žene starije od 50 godina nose tokom leta! Mogu da osnaže vaš stil, čineći da izgledate i osećate se mlađe tokom sunčanih letnjih dana.

1. Kobalt plava

Jedna boja koju bi žene starije od 50 godina trebalo da razmisle da uvedu u svoju letnju garderobu je kobaltno plava. Ova smela i živahna nijansa dodaje svež i energičan dodir svakoj odeći. Bilo da je u obliku šik haljine, blejzera po meri ili čak i dodataka kao što su ešarpe ili torbice, kobaltno plava unosi dubinu i sofisticiranost u vašu odevnu kombinaciju, čineći da se ističete bez da izgleda kao da se trudite.

plava haljina za zene preko 50 godina
Shutterstock 

2. Koral

Za toplu i tropsku atmosferu, koral je odličan izbor ako imate više od 50 godina. Ova živahna i mladalačka nijansa pada između ružičaste i narandžaste, što je čini laskavom za različite tonove kože. Koralni top uparen sa belim pantalonama ili lepršava koralna maksi haljina u trenutku ističe vaš ten i odiše osvežavajućim letnjim sjajem. Nemojte se plašiti da prigrlite ovu živopisnu nijansu i pustite da "obavi" svoju magiju.

koralna haljina za zene preko 50 godina
Shutterstock 

3. Tirkiz 

Kako leto zahteva odmor na plaži, tirkizna postaje neophodna boja za vašu garderobu. Ova mirna i spokojna nijansa koja podseća na tropske vode može se uvesti kroz haljine, tunike ili dodatke kao što su ogrlice i minđuše. Tirkizna ne samo da dopunjuje zrele tonove kože, već i dodaje razigrani dodir, odmah čineći da se osećate mladalački i bezbrižno.

tirkizna haljina za zene preko 50 godina
Shutterstock 

4. Žuta

Nema boje optimističnije i vedrije od sunčano žute! Ova blistava nijansa trenutno podiže vaše raspoloženje i daje mladalački sjaj izgledu svake žene starije od 50 godina. Žuti kaftan, prozračna žuta bluza uparena sa teksasom ili čak žuti dodaci mogu da unesu živost u vaš stil. Prigrlite radost leta sa ovom divnom bojom koja će nesumnjivo učiniti da se svi okreću za vama.

zuta haljina za zene preko 50 godina
Shutterstock 

5. Lavanda

Nežna i ženstvena, lavanda je elegantan izbor za žene starije od 50 godina. Ova delikatna nijansa dodaje dašak sofisticiranosti i gracioznosti svakoj letnjoj odeći. Bluza boje lavande uparena sa belim pantalonama ili lepršavom suknjom boje lavande može stvoriti eteričan i prefinjen izgled.

haljina za zene preko 50 godina u boji lavande
Shutterstock 

Pored toga, dodaci boje lavande kao što su šalovi ili torbice mogu bez napora da podignu vaš stil i odišu bezvremenskim šarmom. Pročitajte i koji su najlepši parfemi sa notom lavande!

Leto je savršena sezona da eksperimentišete sa živim bojama i podmladite svoj stil. Uključujući kobalt plavu, koralnu, tirkiznu, sunčano žutu i ​​lavandu u svoju garderobu, žene starije od 50 godina mogu da odišu mladalačkom i energičnom aurom. Zapamtite, ključ je da prihvatite boje koje čine da se osećate samouvereno i da pokažete svoj prirodni sjaj. Dakle, samo napred, upotpunite svoju letnju odeću ovim živim nijansama i uživajte u sezoni sa stilom!

Izvor: Sensa