Kada kažemo lepota žene iz Turske, pomislimo na dugu i bujnu tamnu kosu, svetao ili maslinast ten, krupne oči boje kestena, ili smaragdno zelene koje podsećaju na sjajne dragulje. Mnogi smatraju da su Turkinje jedne od najlepših žena sveta, a evo koja je tajna njihove lepote, kako se neguju:

1. Kvalitetan san

Dnevna rutina zauzima 1. mesto u ritualima lepote turskih žena. Nijedna krema vas neće spasiti od krugova ispod očiju ili bora ako sistematski kršite biološke ritmove. Telo vam to neće oprostiti i možete ranije dobiti bore, oticati, podočnjake, pa čak i pojačan apetit. Stoga Turkinje posebnu pažnju posvećuju kvalitetnom snu kako bi sačuvale mladolikost.

2. Ružina vodica

Ružina vodica je neophodana deo nesesera mnogih Turkinja. Ako je dodate u svoju rutinu lepote, možete bezbedno da odbacite sve tonike. Ružina vodica ima podmlađujući, osvežavajući i regenerativni efekat na kožu, a i divno miriše.

3. Hamam

Hamam pozitivno utiče na zdravlje i detoksikaciju, ali i na lepotu. Turkinje rado idu u hamam svake nedelje. Ovo je lokalni piling koji se zove "kese". Prvo morate zagrejati kožu i, noseći specijalnu rukavicu, protrljati piling po celom telu. Na koži se oseća kao fini pesak, što je čini mekom i negovanom, uklanjajući svu prljavštinu i mrtve ćelije.

4. Glatko telo

Priroda je Turkinje nagradila gustom, jakom tamnom kosom. Iako svi želimo sjajnu kosu, ne želimo dlčačice po drugim delovima tela. Turkinje često koriste usluge laserskog uklanjanja dlaka. Kult glatkog ženskog tela čvrsto je ukorenjen među modernim devojkama, a on nije zaobišao ni orijentalne lepotice.

5. Negovani nokti

Odvažan, svetao, seksi - turski manikir odgovara lepoti svojih vlasnica. Uprkos trendovima, one su spremne da eksperimentišu sa manikirom. Turkinje preferiraju široku paletu boja: od tamne do tirkizne, od kojih svaka samo naglašava individualnost svake žene.

(Sensa)