Iako su godine samo broj i ne mogu da diktiraju bilo kakva pravila - najvažnije je kako se osećate - neke od najvećih modnih ikona i svetskih zvezda znaju kako da iznesu odeđene kombinacije koje u srednjim godinama skrivaju mane, a ističu prednosti.

Posebnu pažnju zaslužuje jedan komad koji bi svaka žena, posebno ona starija od 50 godina trebala da ima u ormanu - crna haljina. Za važne događaje, mnoge kraljice mode odlučuju se baš za klasiku, kao što je crna haljina, na primer od lana ili model koji pada do poda

Posebno smele, Dženifer Lopez i Karla Bruni biraju modele prema figuri, sa otvorenim leđima, izrezom u struku ili dubokim dekolteom, ali ponekad izaberu i zatvorene modele uz liniju tela. Devojke naglašavaju sve prednosti svoje besprekorne figure - i to sa samo jednim najjednostavnijim odevnim predmetom - crnom haljinom.

Ako vam je haljina sa šlicom previše smela odluka, onda po ugledu na Nikol Kidman možete izabrati crnu sako-haljinu i Karin Rojtfeld, možete dodati jaknu ili sako preko. Poznate ličnosti sa crnom haljinom takođe kombinuju i sakoe na kopčanje. Inače, haljina ne mora da bude previše jednostavna - uz šljokice i igru materijala, izgledaćete elegantno i spektakularno.

U galeriji ispod pogledajte kako najveće zvezde i modne kraljice nose elegantnu crnu haljinu!

Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia, SGP / ddp USA / Profimedia Haljina žene starije od 50

(Sensa)