Bez obzira koje su boje, printovi i krojevi u modi, suknja koju svaka žena treba da ima ormanu, posebno starija od 50 godina jeste midi, odnosno suknja srednje dužine. Teksas varijante midi suknje, A-kroj suknje srednje dužine i bodycon suknje do kolena - savršene su za profesionalan izgled na poslu, za večernju šetnju i izlazak, ali za svečane događaje poput venčanja. 

U zavisnosti sa čim je kombinujete, midi suknja može da se nosi u raznim varijantima i za različite prilike i čini da izgledate spektakularno. Suknja je možda jedan od najosnovnijih i najtraženijih predmeta u ženskoj garderobi, koji je maštovit za kombinovanje, a mnoge žene se u suknji najbolje osećaju.

Dok sa 20 i 30 godina mnogi preferiraju mini suknje, nakon 50. mnoge žene se odlučuju za midi, To ne znači da žene u 50. ne mogu da nose mini, posebno ako ih voli i dobro se oseća u njoj, ali mnoge se bolje osećaju u suknji srenje dužine, čini im se da izgledaju mnogo prikladnije, elegantnije i spektakularnije.

Karin Rojtfeld, bivša urednica grancuskog modnog magazina Vog uživa da nosi "pencil" suknju i u opuštenim, svakodnevnim kombinacijama.  Za svaki dan, ova kraljica mode bira teksas model, koji kombinuje sa osnovnim topovima, košuljama i jaknama, a uz to obavezno idu cipele sa manjom potpeticom. Takođe u Karininoj garderobi postoje pleteni modeli koje kombnuje sa teksas jaknom i klasičnim majicama za svaki dan. 

Da li u vašem ormanu posebno mesto zauzima midi suknja? U galeriji ispod pogledajte nekoliko modela Karin Rojtfeld za inspiraciju!

Profimedia Midi suknja

(Sensa)