Kroz istoriju, žene su vekovima dnosile duknje i haljine. U Indiji su nosile sari, u Japanu kimono, dok su žene iz Srbije nosile suknje izvezene cvećem, kao deo narodne nošnje. Panrtalone su bile rezervisane za muškarce, a kasnije su počele da dominiraju garderoberom mnogih žena. Nekada su žene sve radile u suknjama, ali su tokom godina pantalone počele da dobijaju popularnost, jer su bile mnogo praktičnije.

Ako stalno nosite pantalone, prema energetskoj simbolici, žene bi povremeno trebale da nose haljinu ili suknju - isključivo iz energetskih razloga, jačanje njihove mpoćne i neverovatne snažen ženske energije. U mnogim kulturama materica se smatrala centrom ženskog tela, a simbolično, kada žena obuče suknju ili haljinu koja seže do poda (ili do članaka), tako simbolično štiti svoje reproduktivne organe i istovremeno crpi energiju iz zemlje. Ovo je podmlađuje, ispunjava je senzualnošću, gracioznošću i nežnošću. Tako može akumulirati energiju ženstvenosti.

Oblačenjem suknji ili halina, žena jača svoju ženstvenu energiju, ali ne potiskuje mušku - jer s eobadve energije smenjuju u njoj. Žene su divna i čarobna bića koja crpe energiju iz Zemlje, a simbolično im u tome može pomoći uknja u obliku slova A ili trapeza - same ivice ove suknje simbolizuju krug. Kada žena nosi dugačku suknju, ona se povezuje sa zemljom i jača svoju energiju. Kada upija energiju iz zemlje, postaje energetski bogatija i plodnija (u svim oblastima). Energija teče i takođe se može podeliti sa muškarcem.

Žena u suknji zrači posebnom harizmom – emituje jedinstvenu energiju, slobodu, poletnost. Ovde se nikakako ne radi o ugađanju muškom polu, već isključivo o ugađanju sebi.

Ako većinu vremena provodite u pantalonama, pokušajte. Obucite povremeno suknju ili haljinu koja vam se dopada i gledajte kako vam se menja raspoloženje i unutrašnja energija koja se emituje i spolja. Uvek slavite i nosite svoju ženstvenost sa ponosom!

Izvor: Sensa