Ukoliko uživate da redovno sređujete svojke nokte, razmišljate koja je sledeća boja, šta možete da nacrtate, kako da ih oblikujete, otkrivamo vam 4 trenutno najpopularnija manikira. U njima svako može pronaći nešto što mu se dopada, od onih koji vole prirodan izgled, pa do onh koji su više za luksuzniji, upečatljiviji izgled noktiju.

Evo koja 3 tipa manikira su savršena tokom leta:

1. Goli nokti

Ovaj trend je postao posebno popularan na Tik Toku i sve više je u trendu. Njegova popularnost je u tome što su se mnoge dame umorile od gel lakova, klasičnih lakova,razne hemije - žele da oporave svoje nokte, ali i da oni istovremeno izgledaju uredno i lepo. Ovaj manikir se obavlja tako što se nokat turpija, ne koriste alati za sečenje, a posebna pažnja se poklanja obradi bočnih grebena i zanoktice, koja se prethodno ne omekšava, pa njen zdravi deo ostaje i nastavlja da obavlja svoju glavnu funkcija - zaštita nokatnog ležišta od raznih infekcija koje mogu proći kroz sitne rane. Preko golih noktiju može se naneti zaštitni lak, lakovi sa vitaminima za obnavljanje nokatne ploče ili proidni lak.

2. "Baby" manikir

Uglavnom se koristi providni ili nežno ružičasti lak (može biti čak i medicinski lak), koji vam omogućava da stvorite efekat prirodnih i negovanih noktiju. Ne zaboravite da se u ovoj opciji treba fokusirati na najkraću moguću dužinu noktiju, kao kod deteta. Takođe, bebi manikir dolazi u raznim varijacijama i nijansama, pa često se kombinuje sa "french" tehnikom.

3. "Old money" ili tihi luksuz manikir

Ovaj trend se prvo pojavio u modi, a tek onda se postepeno preselio u industriju lepote. Stil "old money" nastao je u 20. veku i pomogao je naslednicima bogatih porodica da pokažu tihu superiornost. Stoga su njegove ključne tačke suzdržanost, udobnost i elegancija. Na jeziku manikira, vrednosti trenda su negovanje, minimalizam, upotreba prirodnih nijansi i konciznih boja. Manikir treba da bude "čist", uredan i ne upadljiv.

(Sensa)