Stručnjaci za stil se slažu da samo zato što ste dostigli određene godine ne znači nužno da morate da izbegavate određene vrste kupaćih kostima - i na kraju, trebalo bi da nosite ono što čini da se osećate samopouzdano. Uz to, ako imate više od 50 godina, možda ćete želeti da uzmete u obzir neke posebne stvari kada birate šta ćete obući za bazen ili plažu.

Godine ne određuju osećaj za stil ali mogu uticati na udobnost i funkcionalnost koja nam je potrebna u određenim perioda života. Kupaći kostim koji biramo za naše 50te godine će se svakako razlikovati od modela koji smo birali kada smo imali 30 godina. 

Prema Mišel Barett, stilistkinji i osnivačici Capsule Closet Stilist, ključ je pronaći kupaće kostime koji privlače pažnju na delove tela sa kojima se najbolje osećamo, dok nežno odvlačimo fokus sa onih oblasti sa kojima nismo toliko zadovoljni.

Kada ste u nedoumici, ne možete pogrešiti ni sa jednim od sledećih stilova kupaćih kostima. 

5 najboljih stilova kupaćih kostima ako imate više od 50 godina

1. V-izrez jednodelni

Ovaj laskavi kroj je pogodan za sve uzraste i tipove tela, kažu stručnjaci. Udubljeni V-izrezi naglašavaju struk tako - da biste naglasili i minimizirali struk, potražite kupaće kostime sa širokim V – i zapamtite da što su trake šire, to će struk delovati uži.
Potražite modele sa podesivim bretelama i dvostrukim slojevima tkanine na grudima, piše sajt bestlifeonline.com.

2. Tankini

Ako želite da pokažete malo više kože nego što vam jednodelni dozvoljava, ali i dalje želite malo dodatne pokrivenosti u svom srednjem delu nego što nudi dvodelni, tankini predstavlja savršen kompromis. Tankini je idealan za one sa dužim torzom ili kruškastim oblikom tela, jer pomaže u stvaranju uravnoteženije siluete.

3. Bikini visokog struka

Uz zabavan omaž retro modi 50-ih, bikini visokog struka nikada ne izlazi iz mode sa dobrim razlogom. Pruža malo veću pokrivenost oko srednjeg dela tela dok vam i dalje omogućava da ogolite i najuži deo struka.
„Ovaj stil je posebno laskav za tipove tela jabuka i peščani sat “, kaže stilsitkinja Sunika Du. Dajan Harper Bojer, stručnjak za stil i suosnivačica bloga The Harper Girls, savetuje da se odlučite za gornji deo kupaćeg kostima koji ima donju žicu, što će pružiti laskavu podršku i podizanje.

4. Jednodelni sa naborima na grudima

Nabaori na grudima su vaši najbolji prijatelji nakon 50, kaže lični stilista Robin Saperstajn — jer skrivaju sve neželjene kvržice i izbočine. Ona preporučuje da se odlučite za jednodelni ruširani kupaći sa jednom bretelom koja ide oko ovrata, jer će omogućiti suptilno podizanje.
Ovaj model naglašava obline i poboljšava područje poprsja.

5. Kupaći kostim na jedno rame sa statement volanima

„Dijagonalne linije imaju efekat mršavljenja i izduživanja, pa potražite printove, šare, šavove koji idu dijagonalno. Sve što je asimetrično funkcioniše — uključujući i stilove na jedno rame.
Bez obzira da li se odlučite za jednodelni ili dvodelni kupaći kostim, potražite kupaći kostim sa strateški postavljenim volanima. Koketni volan je podjednako šarmantan koliko i kamuflirajući, pa potražite detalje nabora koji odvlače pažnju sa 'problematičnih' oblasti, a istovremeno dodaju stil i dramatičnost."

Pogledajte galeriju sa zanimljivim predlozima modela kupaćih kostima:

Shutterstock 5 najboljih modela kupaćih kostima za žene preko 50 godina

Izvor: Sensa