Kako Turkinje uspevaju da izgledaju tako mladoliko. Odlučili smo da saznamo o navikama žena u Turskoj koje im pomažu da produže mladost, a neke od njih su hamam, ružina vodica, prirodni piling i masaža - saveti koje može da primeni svaka od nas. POred ovoga, Turkinje koriste 3 prirodna proizvoda koja čine da njihova koža bude zategnuta i mladolika:

1. Ulje crnog kima

U Turskoj je crni kim veoma popularan: njegove semenke se dodaju u peciva, salate se začinjavaju uljem crnog kima, a koriste se i u tretmanima lepote. Ulje crnog kima ima dobar antiinflamatorni efekat, pa se u Turskoj često koristi za problematičnu kožu. Ulje takođe deluje regenerativno i pomaže da se oslobodite bora. Zahvaljujući masnim kiselinama u sastavu, koža postaje elastičnija i hidrirana. Pored toga, ulje se može naneti na kožu glave kako bi se hranili folikuli kose.

2. Nar

Nar je bogat antioksidansima i pomaže koži da se bori protiv štetnih spoljašnjih uticaja, a štiti i od preranog starenja. Turkinje koriste kozmetiku sa narom za umirivanje i vlaženje kože. A maske sa narom takođe pomažu da posvetlite ton kože, učinite je blistavijom i glatkom.

3. Arganovo ulje

Još jedan sastojak koji pomaže ženama u Turskoj da održe mladost je arganovo ulje. Bogat je antioksidansima, vitaminom E i masnim kiselinama koji pomažu u borbi protiv bora. Ulje daje koži negovan i odmoran izgled. Turkinje takođe nanose arganovo ulje na kosu umesto regeneratora kako bi krajevi bili negovani.

(Sensa)