Kako da izgledate luksuzno i sređeno bez previše stvari i bez skupih marki? Tajna je u tehnici "tihog luksuza", odnosno stila"starog novca".

Ovaj stil je daleko od novog trenda. Čak i početkom prošlog veka u SAD-u, predstavnici elitnih slojeva društva voleli su da se istaknu po luksuzu, ali on je bio potpuno drugačiji od luksuza danas. Karakteristika ovog stila je nedostatak ekstravagancije, sjaja i drečavih boja u svim manifestacijama. Glavni cilj je stvoriti sliku koja bez reči govori o luksuznom izgledu osobe, ali an jednostavan i klasičan način.

Otkrivamo koje su to karakteristike ovog stila koje će učintii da u svakoj kombinaciji zasijate i izgledate raskošno:

1. Kladite se na minimalizam

U slučaju "starog novca"("old money" stila), minimalizam je osnova. Ono čega svakako treba da se odreknete kada birate stvari u ovom stilu su printovi i logotipi - to se izbegava. Ako zaista želite da obeležite brend na sebi, izaberite stvar na kojoj logo neće biti istaknut. Po pravilu, luksuzni brendovi dobro poznaju pravila i većina osnovnih stvari se isporučuje sa malim logom na neupadljivim mestima. Ako ne možete da nabavite kul brendiranu stvar, jednostavno odustanite od oznaka brenda uopšte - što je manje identifikacionih oznaka na predmetu, to se bolje uklapa u "old money" stil.

2. Samo prirodni materijali

"Old money" ne toleriše sintetiku i nekvalitetne materijale. Prirodne tkanine ne izazivaju alergije i često ne zahtevaju preterano održavanje. Kada na sebi imate prirodne materijale, svakako se osećate bolje. Šta se može uporediti sa prijatnim senzacijama prirodne svile ili kašmira?

3.  Bez previše eksperimentisanja krojevima

Kladite se na klasične oblike i ravne linije, a manje na komade neobičnih i nedefinisanih krojeva. Kaput ravnog kroja će uvek biti bolji od moderne jakne u omladinskom stilu.

Pet pravila "old money" stila su kvalitet, jednostavnost, klasičnost, neutralnost i bezvremenost, a prateći ove principe , možete da napravite komabinacije od odeće koju već imate u ormanu i izgledate šik u "old money" stilu.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Kako nositi "ružne" sandale TikTok/indiaamoon