Dženifer Lopez u 54. godini počela je sve češće da objavljuje na društvenim mrežama fotografije na kojima nema ni trunku šminke, a mnogi se slažu da poznata dama izgleda neverovatno mladoliko. Koja je njena tajna?

Džej Lo je otkrila obožavaocima koje proizvode koristi u svakodnevnoj rutini, kao i osnovne savete za negu kože koje prati od svoje 20. godine.

"Nosim kremu za sunčanje svaki dan od svoje 20. godine", kaže Lopez, koji misli da bi svi trebalo da na taj način neguju kožu, a sa ovim bi se složili i mnogi dermatolozi koji ističu značaj zaštitnog faktora. "Trebalo bi početi od malih nogu. Na ovom videu nema filtera ili retuširanja; pogledajte kako dobro izgleda koža", objasnila je pevačica i glumica.

Savet za negu kože koji daje Dženifer Lopez podržava i kozmetičarka holivudskih poznatih ličnosti, Karmela Barabas. Kada su je pitali koji bi bio njen najbolji savet protiv starenja, rekla je da se radi o redovnom nošenju SPF kreme. "Prvo, zaštitite kožu od izlaganja Suncu tako što ćete svakodnevno koristiti kremu za sunčanje kako biste izbegli preuranjene znake starenja kao što su fine linije, bore i staračke pege", rekla je ona.

Dakle, zaključak je jednostavan: nije bitno da li Dženifer koristi botoks, filere i druge estetske intervencije: bez nošenja SPF kreme, dokazano je da ne postoje čuda. UV zračenje utiče da naša koža brže stari, u bilo koje godišnje doba, a poznate ličnosti znaju da ako žele da izgledaju dobro što duže, SPF je jedini proizvod za negu koji ne smeju da zaborave.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Dženifer Lopez nosi sitne pletenice Instagram/jlo