Poznato je da Kineskinje uspevaju dugo vremena da sačuvaju mladolikost, ali za to ne koriste kozmetiku, već tajne iz prirode. Ona im daje svežinu, blistav izgled i čini da se osećaju i izgledaju lepo i puno samopouzdanja. Evo koje 4 tajne pomažu Kineskinjama da izgledaju čak 20 godina mlađe kada ih redovno praktikuju:

1. Veganski dan - Tradicionalna kineska medicina sugeriše da je jedan od najvažnijih aspekata lepote i mladosti detoksikacija tela. Zbog toga je, pored jedenja sveže hrane i odricanja od loših navika, veoma korisno imati bar jedan veganski dan u nedelji. Štaviše, na dan je neophodno isključiti ne samo meso, već i mlečne proizvode.

2. Lotus čaj - Čaj od listova lotosa može se poslužiti i hladan i topao. Stimuliše izbacivnaje viška tečnosti iz tela, mršavljenje i pomaže kod stomačnih tegoba. Žene u kini ga često konzumiraju i za detoks, ali i kao prirodni eliksir kaa žele da skinu neželjene kilograme. Pije se pre obroka, na prazan stomak.

3. Tai chi gimnastika - Tai chi je tradicionalna kineska praksa koja podrazumeva umetnost pokreta. Glavni principi ove borilačke veštine su ravnoteža i nežnost. U Kini smatraju d aova veština pomaže da uspostavite balans kako telesno, tako i duhovno.

4. Maska od kurkume - Maska za lice od kurkume je veoma efikasan metod u borbi protiv starenja. Takođe, može pomoći u lečenju određenih stanja kože. Možete kupiti gotovu masku, a možete je i sami napraviti kod kuće mešanjem kurkume sa jogurtom ili medom. Pre upotrebe, važno je osigurati da nema alergijskih reakcija. Ukoliko iamte problema sa kožom, pre upotrebe maske konsultujte se sa dermatologom.

BONUS VIDEO: Kako da izbelite zube uz pomoć kurkume

Kako da izbelite zube uz pomoć kurkume? Instagram/farahdhukai

Izvor: Sensa