Sa godinama, naša koža je zrelija i zahteva posebnu negu i potpuno novu rutinu lepote. Proizvodi i formulacije koje su radile za nas ranije možda nisu najbolji izbor za nas u našim 40-im. Da bismo tokom letnjih meseci istakli najlepše delove sebe, potrebno je posegnuti za kremastijim strukturama i nežnijim tonovima, a ne smemo zaboraviti ni na redovnu hidrataciju kože.

Ispod je 5 saveta za lepotu koji su najbolji za žene u 40-im!

1. Hidratacija je obavezna
Hidratacija pre nanošenja dekorativne kozmetike je apsolutno neophodna. Uverite se da koristite specijalizovane proizvode za vaš tip kože – kvalitetna hidratantna krema i serum učiniće da vaša koža izgleda nahranjena i blistava. Nekoliko kapi seruma možete pomešati sa puderom, koji će tada izgledati još lepše na licu. Sunce i suv vazduh mogu oštetiti barijeru kože, pa bi pravilna hidratacija trebalo da bude prioritet tokom letnjih meseci.

2. Recite NE puderima i rumenilima
Puderi i rumenila naglašavaju teksturu naše kože koja sa godinama postaje opuštenija sa vidljivijim borama. Bolje je da se opredelite za tečne varijante puderastih i krem rumenila u nijansama breskve, koje su sve popularnije i odlično se slažu sa preplanulom kožom.

3. SPF je obavezan tokom cele godine
Sunce može da stvori hiperpigmentaciju na nekim delovima naše kože, kao i da pojača izraženost bora. Redovnim nanošenjem krema sa zaštitnim faktorom na lice, ove negativne posledice ćemo svakako smanjiti, a možda i sprečiti. Kreme za zaštitu od sunca treba koristiti tokom cele godine, a ne zaboravite da ih nanesete i na vrat!

4. Vodite računa o svojim obrvama
Obrve su veoma važne jer daju oblik celom licu. Međutim, tokom godina naše obrve se proređuju i gube svoj prirodni oblik, pa je potrebno uložiti dodatni napor da bi bile lepo oblikovane i postojane. Dovoljno je koristiti sjenilo ili olovku u svetlijoj nijansi i obavezno nacrtati ceo luk obrve. Oštre konture i tamnije nijanse verovatno nisu najbolji izbor za žene u 40-im godinama.

5. Manje je više
I na kraju, zapamtite da je manje zapravo više. Prirodna lepota dolazi do izražaja u 40-im godinama i bilo bi šteta da je uništimo u želji da izgledamo mlađe nego što jesmo. Tokom leta, previše slojeva kozmetike definitivno nije dobro za naše lice. Bolje je odlučiti se za balzam za usne u mekšoj nijansi, nego za tamni ruž koji bismo oštro ocrtali olovkom. Takođe, ako želite da istaknete oči, crni tuš verovatno nije najbolja opcija za to – topli tonovi senki i smeđi ajlajner će učiniti mnogo bolji posao.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa