Već dugi niz godina, dizajneri, stilisti i trgoci pokušavaju da skrenu pažnju potrošača na ovu boju. Godinama se dominira u buticima, posebno u letnjoj sezoni, ali mnoge žene nisu oduševljene i jednostavno misle da im ova boja ne stoji - reč je o moćnoj ŽUTOJ. Ipak, KejtMidlton je počela sve češće da je nosi, a posebno oduševljenje je izazvala kada se pojavila u limun žutoj haljini Emilije Viksted.

Žutu takođe rado nosi i glumica EnHatavej koja je jarko žutom kombinacijom oduševila na jednom javnom događaju. Mnogi izbegavaju da nose žutu jer smatraju da im ne ide uz ten ili da ih sama boja "pojede". Zašto je onda žuta voljen boja mnogih modernih dana?

Žuta asocira na sreću i mladost, a mnogi dame smatraju da svetlo žuta nijansa u dobroj kombinaciji može da vas učini mlađim za 10 godina. Tokom proteklih 10 godina princeza Kejt Midlton pojavila se u najmanje desetak žutih kombinacija. Međutim, kombinacija nijanse koja podseća na fil od limuna, uparena sa besprekornim krojem, izazvala je pravu pomamu za žutom bojom. Tako su u Google pretragama porasla interesovanja za garderobu žute boje - "žuti šeširi" na mreži porasli su za 300 odsto, navodi Gugl, a pretrage za "žuta haljina za venčanje" i "žute cipele" porasle su za 298% i 170%.

Trend žute boje moće vas motivisati da oom nijansom osvežite svoj orman i dodate novi sjaj svom uobičajenom izgledu. Zahvaljujući mešavini krem i bele, odeća je nežna i prilično raznovrsna, a uz odgovarajuću šminku (na primer, koralni karmin, rumenilo slične nijanse i crna maskara) dobro će izgledati i na plavušama, ali i na brinetama i crvenokosim damama.

U galeriji ispod pogledajte kako Kejt Midlton nosi i kombinuje žutu boju!

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, SplashNews.com / Splash / Profimedia Kejt Midlton nosi žutu boju

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Haljina Sofije Riči Tiktok/sofiarichiegrainge