Mnoge stvari uđu i izađu iz mode. Mnoge od njih se nikada i ne vrate. Ali postoje modni komadi koji su toliko praktični i svaku kombinaciju podignu na nov nivo, pa se sporadično vraćaju i na ulice i na piste visoke mode.

Prsluk je upravo jedan takav komad - postao je neophodan deo naših ormara. Prsluci dolaze u najrazličitijim oblicima i bojama i mogu se kombinovati na bezbroj načina - od formalnih prilika do lagane šetnje po prirodi.

Predstavljamo neke opcije koje možete poneti ovog kasnog leta i rane jeseni.

Pleteni prsluk

Umesto da odaberete predimenzionirani muški prsluk - odličite se za kraći i uži pleteni prsluk koji ćete nositi preko haljine sa balon rukavima. Na taj način prsluk daje oblik telu i igra ulogu ležernog korseta ili kaiša.

Kožni prsluk

Ovu urbanu varijantu možete kombinovati sa omiljenim parom skini farmerki i štiklama.

Laneni prsluk

Lak za nošenje i udoban, laneni prsluk možete nositi tokom toplijih dana bez ili sa majicom ispod u zavisnosti od temperature. Možete ga kombinovati sa bermudama ili laganim i širikim lanenim pantalonama.

Duži prsluk sa reverima

Ova elegantnija opcija vam uvek može biti zgodna za formalnije i poslovne prilike. Uz uže pantalone i elegantne aksesoare biće praktična opcija za ceo dan.

Prsluk sa tankim bretelama

Ova varijanta može da bude zabavna opcija za nošenje posebno ako ga uparite sa širokom belom košuljom.

Prsluk odelo

Neprolazna varijanta je i prsluk kao deo kompleta sa pantalonama - odlučite se za teget ili sivu boju sa diskretnim prugama.

Pogledajte u galeriji predloge za ovaj neprolazni komad odeće:

Shutterstock Trend ove sezone je prsluk kako da ih nosite sa stilom