Mladolikost nas asocira na svežinu, cvetajući izgled, blistavu koža i sjaj u očima. Kako neke žene to uspevaju da sačuvaju i kada imaju preko 45 godina? Njihov anti -age ne mora presudno da bude u skupim kremama i nepriostupačnim tretmanima, niti u estetskoj hirurgiji... One imaju jednostavna tajna sredsta protiv starenja koja ne zahtevaju velike troškove ili trud, ali će učiniti da izgledate mnogo mlađe.

Ove navike probajte da uvedete u dnevnu rutinu:

1. Bolje se naspavajte

Koliko god lekari pričali o prednostima spavanja i dnevne rutine, ovu jednostavnu i delotvornu tajnu mladosti ne koriste svi. Prema statistikama, pun osmočasovni san će vas spasiti od pojave viška težine, ublažiti pigmentaciju na koži. A ako nađete pola sata za dnevni san, onda će srce i krvni sudovi početi da rade bolje, utičući na celokupno stanje tela.

2. Idite kod oftalmologa

Stalno žmirenje čini lice starijim, što uzrokuje pojavu bora oko očiju. Umesto injekcije botoksa, zatražite od lekara recept za moderne naočare ili sočiva i radite vežbe za oči tokom dana. Da biste sačuvali vid i izbegli žmirkanje, uključite filter za plavo svetlo na pametnom telefonu i pravite pauzu od 10-15 minuta svakog sata kada radite za računarom.

3. Pokrenite se

Ne radi se čak ni o stalnom treningu, već o maloj aktivnosti tokom dana. Ako na poslu dugo sedite, postavite tajmer i ustajte od stola svakih pola sata. Hodajte, protegnite se, idite uz stepenice. Što je bolji protok krvi i limfe, izgledaćete svežije.

4. Manje se izlažite direktnom Suncu

Da, zlatna preplanulost izgleda odlično, ali sunčevi zraci izazivaju pigmentaciju i starenje kože. Nakon tridesete, važno je zaštititi kožu od UV zraka, pa pokušajte da budete manje na Suncu, a ako ne možete bez njega, onda koristite kreme ili sprejeve sa SPF od najmanje 50. I ne zaboravite da ih nanosite svakodnevno, čak i zimi.

5. Ovlažite kožu

Lice, vrat, dekolte - posle dvadeset godina, sva ova područja zahtevaju dodatnu negu. Nanesite hidratantne serume na njih, a par puta nedeljno pravite maske sa vitaminom C. Ne zaboravite na piling za lice, savršeno ujednačavaju ton kože, oslobađaju se tamnijih mesta i pigmentacije.

6. Piling za telo

Ne govorimo samo o koži lica, već i o rukama, nogama, laktovima: ta područja se prvo osuše i odaju starost. Koristite pilinge, a zatim nanesite bogatu hranljivu kremu da bi koža bila blistava i meka.

(Sensa)