Trend glomaznih poslovnih mokasina ne jenjava već treću sezonu zaredom, a čini se da je reč o modelu koji ćemo još dugo gledati u ženskim cipelarnicama. Reč je o cipelama koje su inspirisane muškim mokasinama, ali su, naravno, daleko stilizovanije i najčešće imaju deblji đon.

Već smo se uverile koliko je ovaj model zahvalan za kombinovanje i koliko je svestran - vrlo je udoban, a pritom odevnim kombinacijama daje urban, kul pečat, iako spada u red elegantnije obuće.

I dok su nove, trendi varijante poslovnih mokasina ne razlikuju previše od onih prošlogodišnjih, pojavio se jedan podtrend vezan za njih, a ako ste zaljubljenica u modu ili pratite modne influneserke, verovatno ste već nabasale na njega.

Naime ove jeseni se uz poslovne mokasine nose bele sokne! Neobičan, smeo trend koji defnitivno nije za svakoga, premda na određenim fotografijama poznatih trendseterki ume da izgleda baš šik. I slavne dame prigrlile su ovu modnu poslasticu, pa smo već mogle da vidimo Emili Ratajkovski, Belu Hadid i Hejli Biber kako nose mokasine i čarape, piše Žena.

Ovaj trend je posebno pogodan za tople jesenje dane ili za proleće jer se posebno ističe u kombinaciji sa kratkim suknjama, haljinama i šortsevima. No, možete ga isprobati i sada, kada je zahladnelo, uz trikotažne komplete, suknje i haljine midi dužine.

Postoji još način da se stilizuje ovaj trend - možete uskočiti u uske farmerke, a potom navući čarape preko istih, ili izabrati kraći model džinsa koji ostavlja prostora da se iste vide. Trendseterke ih često nose i u kombinaciji sa najlonkama, ali onda biraju kraće modele čarapa sa čipkom na vrhu.

U većini kombinacija vidimo da su bele čarape imperativ kada je reč o nošenju sa poslovnim mokasinama, čime se zapravo dobija specifičan stil koji podseća na školske uniforme. Ipak, svakako možete koketirati sa bojom čarapama i opredeliti se i za neku drugu boju poput plave, crvene, zelene...

Inače, ovo je vrlo kontroverzan trend koji izaziva diskusiju na društvenim mrežama - nekima se sviđa, ali je većina u taboru koji ovo jednostavno prezire - posebno se ne dopada muškarcima.

Šta vi kažete - da li biste nosili čarape i mokasine? Popunite anketu ispod!

Anketa

Da li biste nosili čarape i mokasine?


(Sensa/Žena)

BONUS VIDEO:

Kako srediti orman Instagram/ehow_team's