Sve veći broj žena susreće se sa problemom oštećene kose, pogotovo plavuše. Sigurno ste se pitali na koji način možete da pospešite njen rast, sa više volumena i sjaja. Stručnjaci iz sfere lepote i nege ukazali su nam na 4 stvari koje oporavljaju blajhanu i farbanu kosu.

1. Ne koristite aparate koji proizvode toplotu barem mesec dana

Izbegavajte uređaje kao što su fen, pegla i figaro, koji vam dodatno isušuju već oštećenu kosu. Najbolje je određeni vremenski period sušite na prirodan način, tako što ćete je umotati u peškir. Na taj način joj omogućavate da zaraste i da diše U slučaju da se ipak odlučite za neki od uređaja za sušenje, obavezno nanesite pre toga preparate koji štite od toplote.

2. Tretman toplim uljem koji stavljate na kožu glave

Bez obzira što vodimo računa o nezi kose, izostavljamo veoma bitan deo, a to je koža na glavi. Tokom farbanja, a posebno blajhanja deo kože se dosta ošteti i kreće da se ljuska, da mnogi pomisle da je u pitanju perut. Jednom nedeljno utrljajte na kožu glave toplo ulje kako biste održali koren kose zdravim i hidriranim.

3. Koristite često regenerator

Kao što se štitite kremom za sunčanje kada odete na plažu, tako je regenatorneophodan vašoj kosi. Skoro svakodnevno možete nežno da nanosite kremu, serum ili ulje na krajeve jer su u većini slučajeva oni najviše oštećeni. Na ovaj način pružate kosi hranljivost koja joj je neophodna.

4. Redovno šišanje

Najidealnije je da je šišate na svaka dva meseca, vrlo malo samo krajeve. Tako omogućavate kosi da raste i da se oporavlja. Ako ne šišate kosu redovno, napukli krajevi se protežu po vlaknima kose kao procep na vašim čarapama. Ako ne odsečete što pre, pukotina će ili potpuno pokidati pramen ili će proći sve do korena. U svakom slučaju, to će dovesti do potrebe za šišanjem na kratko.

Možda će vas zanimati i 4 večne frizure koje vraćaju mladalački sjaj.

BONUS VIDEO:

Vanila kosa Tiktok/thefinesthairsolutions

   Izvor: Sensa