Stilisti se slažu da je krajnje vreme da prigrlite svoju figuru svojim odabirom najboljih odevnih komada. Da budemo jasni, ne postoje posebni komadi koji su zabranjeni za žene sa oblinama. Ipak, sledeće stavke će definitivno istaći taj predivan oblik peščanog sata. Iskoristite modu za dobar osećaj!

1. Suknja A-kroja

Suknje A-kroja izgledaju sjajno na skoro svakome, ali su posebno prikladne za obline. A posebno ih voli i Kejt Midlton.
„Ova suknja se nežno širi iz struka i prelazi preko bokova i butina“, objašnjava Suzi Taf, stručnjak za samopouzdanje."Može stvoriti uravnoteženu siluetu."
Dakle, kako stilizovati suknju koju sve žene treba da imaju? Taf savetuje da je uparite sa uvučenom bluzom i kaišem za vizuelnu ravnotežu.
Možete i da se odlučite za suknje u smelim bojama i da ih uparite sa cipelama koje imaju malu visinu - na primer mokasine sa platformom ili čizme sa blok petom. Suknje A-kroja dolaze u različitim dužinama - od sredine butina do malo ispod kolena - tako da ćete možda želeti da eksperimentišete sa različitim opcijama dok ne pronađete ono što odgovara vašem telu.

2. Kaput sa kaišem

„Zimski kaputisu obično veliki, glomazni i pravougaonih oblika – suprotno od onoga što žena sa oblinama treba da nosi“, kaže Elizabet Kosič, sertifikovani konsultant za imidž.
Kosič predlaže da potražite elegantne vunene kapute koji dolaze sa pojasom ili zimske perjane kapute ili jakne modernog izgleda koje dolaze sa kaišem sa kopčom za sužavanje struka. 

3. Pojasevi i kaiševi

Govoreći o kaiševima, Kosič napominje da je ovaj dodatak neophodan u ormaru svake žene sa oblinama jer naglašava oblik peščanog sata tako što definiše struk. Ona predlaže ulaganje u nekoliko kaiševa u smelim bojama, širinama, materijalima ili šarama. Na primer, ona kaže da upadljiv korset kaiš od antilopa može odmah dodati jednostavnoj uskoj pletenoj haljini.

4. Ukrojena haljina sa lepršavom suknjom

Postoji dobar razlog zašto ova prikladna haljina nikada nije izašla iz mode: izuzetno je laskava. „Prelepo obuhvata struk, a zatim se širi, stvarajući gracioznu i proporcionalnu siluetu i elegantan izgled“, objašnjava Ketrin Rodžers.
Ona preporučuje da tražite haljine sa dobro definisanim strukom kako biste istakli svoje obline. „Dodajte dodatke ogrlicom koja će privući pogled prema gore“, dodaje ona.

5. Farmerke visokog struka

Bez obzira da li više volite krojene, zvoncare ili uske farmerke, stručnjaci toplo preporučuju odabir stilova sa visokim strukom.
Farmerke visokog struka su najbolji prijatelj žena sa oblinama jer stvaraju uravnoteženu siluetu.
Kako Taf ističe, one takođe nude malo više podrške oko srednjeg dela, umesto da vas presecaju tačno na bokovima kao što bi to činile farmerke sa plitkim strukom.
Uparite farmerke visokog struka sa uvučenom bluzom ili džemperom. I naravno, ne zaboravite da dodate kaiš, koji će privući pažnju na vaš struk.

6. Haljina na preklop

Iskreno, niko ne može pogrešiti sa haljinom na preklop, bez obzira na tip tela. Ali stilisti se slažu da ove haljine izgledaju posebno zapanjujućena zaobljenim figurama.
V-izrez izdužuje vrat i poboljšava poprsje, dok podesiv struk omogućava savršeno pristajanje.
Rodžers preporučuje da se odlučite za jednobojne boje ili suptilnije printove, i da dodate širok pojas u struku ako haljina ne dolazi sa jednim da dodatno naglasi vaš struk. Izaberite lagane i prozračne tkanine za udobnost. Taf takođe predlaže da se dodaju uočljive viseće minđuše koje će pogled privlačiti nadole.

Možda će vas zanimati i koje suknje najčešće nosi Kejt Midlton.

Sensa

BONUS VIDEO:

Suknja TikTok/ageorama