Veliki trend u svetu je postala frizura vučiji rez. Reč je o višeslojnom ukrštanju pramenova i najviše dolazi do izržaja sa raščupanim talasima.

Primetićete da poznate ličnosti kao što su Bili Ajliš, Majli Sajrus , Džena Ortega i Halzi nose ovu popularnu, retro frizuru. Prema stručnjacima ta vrsta šišanja prvi put je privukla pažnju u zimu 2021. godine, međutim, popularnost je samo nastavila da raste. 

Šta je vučji rez?

U ovoj modernoj verziji, gornji slojevi su ostavljeni malo duže i suženi su po bočnim stranama i po dužini za oblik koji prati prirodnu krivinu glave i vrata, poručuju sa sajta Best life.

Šišanje funkcioniše na bilo kojoj dužini ili teksturi kose, mada ćete možda želeti da napravite male promene u zavisnosti od oblika lica i teksture kose.

Kada posetite svog frizera, možda ćete primetiti da vučji rez zahteva nešto drugačiju tehniku od vašeg uobičajenog šišanja. Za ovu vrstu reza vaš stilista će obično koristiti tehniku sečenja ili nagiba sa redovnim makazama kako bi obezbedio neurednu teksturu i kontrolisan efekat haosa na slojevima.

Možete razgovarati pre zakazanog termina kako biste odlučili koji metod i izmene su najbolji za vašu kosu, kao i za vašu rutinu nege i stilizovanja.

Za kakve šiške se odlučiti?

Jedno od glavnih pitanja koje će vaš stilista verovatno imati za vas je kako biste želeli da izgledaju vaše šiške.

Možete da idete sa tupim teškim vrhovima za izgled više iz 70-ih ili dugim tankim resama u stilu zavese za mekši izgled. Ovde potražite mišljenje svog frizera, jer vaš tip kose može doći u obzir prilikom odlučivanja.

Kako da vam kosa izgleda gušće?

Kraći i preuveličaniji slojevi na vrhu, kao i na temenu, stvoriće obimniji vučji rez, poručuju frizeri. Fenjiranje i stilizovanje takođe će doprineti potpunijoj prezentaciji stila.

Možete li da uradite oštri vučji rez sa obrijanim stranama?

I te kako možete jer je ovaj tišp frizure veoma u trendu. Pošto su slojevi u ovom stilu uži i bliže su glavi, za razliku od tipičnog nanošenja slojeva koji daje volumen sa strane i oko lica, prirodan je sledeći korak da se strane još više zategnu.Pre nego što se odlučite za ovakvu promenu, uzmite u obzir da rast kose može dugo potrajati.

Da je ovakav tip frizure dobar za kovrdžavu kosu?

Ova trendi frizura je takođe odlična za one sa kovrdžavom ili talasastom kosom. Za ove klijente, frizer će da preskoči istanjivanje. Tretman koji ostavlja kosu talasastom i pokretnom, poput korejskog K-sjaja , takođe će pomoći da se izbegne prevelik volumen i omekša kovrdže u talase.

Da li je ovaj tip frizure dobar odabir za kratku kosu?

Za ovaj stil obično se naginjemo prema tankim krajevima da delove sa strane možemo da zavučemo iza uva.

Saznajte koje su 4 najmodernije frizure ako imate srednju dužinu kose.

BONUS VIDEO:

Frizura za proleće u stilu 60-ih Instagram/thehairbros

Sensa/A.S.