Kada primetimo kako se broj svećica na rođendanskoj torti povećava, to nije razlog za razočaranje i strah, već za radost. Svaka godina i novo doba donosi nam nove i još veće lepote, ali i više mudrosti, pa često nakon 40. godine učimo kako da uživamo u stvarima koje smo ranije smatrali beznačajnim.

Zrelost i mudrost su dve najbolje prijateljice, a njihov produkt za žene preko 40 godina jeste sreća.

Pročitajte još:

Vladeta Jerotić: ovih 5 osobina otkrivaju da li ste zrela ličnost

13 znakova da je vaš partner emocionalno zrela osoba

Šta vašem horoskopskom znaku donosi zrelost: Ovan ne gubi energiju, Jarac uživa u plodovima mudrih odluka

Kada se u zrelimgodinama vratimo unazad i prisetimo se kako smo bili uznemireni zbog nekih beznačajnih problema, verovatno je da ćemo se sebi nasmejati i pomisliti - "Zašto tada nisam bila mudrija i svesnija."

Ovo ne znači da su godine uslov za mudrost, ali većini one, pored bora koje su uspomena na svaki osmeh, donose pravu mudrost i šansu da uživamo SADA i OVDE.

Ako to shvatite ranije, onda ste izabrali praviput.

Evo koje 3 mudrosti otkrivaju žene nakon 40. rođendana:

1. Ne obraćam više pažnju na tuđe mišljenje

Često smo skloni da pre nego što nešto uradimo, zapitamo se: "Šta će drugi reći o tome?"

Samopouzdanje i veru u sebe zrelih žena je zaista teško poremetiti. One su spremne da ispune soje snove bez obzira na mišljenje drugih ljudi. Kod njih ne postoji strah od kritike i osude. Prihvataju savete, ali samo od njih zavisi konačna odluka koju donose.

2. Živim u sadašnjem trenutku


One ne razmišljaju o promenama koje će napraviti u budućnosti, već to rade DANAS i ODMAH. Putovanje, promena posla, ostvarenje želje - sve je u sadašnjem trenutku. To ne zanči da ne treba analizirati situaciju, ali se ne gleda unapred već se odluke donose u trenutku.

3. Ne uslovljavam svoju sreću

Zrele žene ne uslovljavaju svoju sreću sa promenam u budućnosti, stvarima koje planiraju da kupe ili situacijama koje treba da se dogode. One sreću pronalaze u malim stvarima i rade na sebi kako bi ostvarile više. Tajna sreće za njih je radost i mir iznutra i to pomaže da kroz život koračaju sa više samopouzdanja i zadovoljstva.

Izvor: Lovesensa