Godine ne treba nikada da vas ograničavaju kada je reč o tome šta obući - uvek treba da se oblačite u skladu sa svojim osećajem, svojom ličnosti i najvažnije da se u nečemu osećate lepo.

Kada je reč o bojama, istina je da neke boje određenim ljudima lepše stoje, zbog godina, boje kose, očiju, dok nekima možda pristaju neke druge nijanse. Stručnjaci za boje koji tumače njihovu simboliku, ističu da žene sa 55 i plus godina savršeno izgledaju u ovim bojama, deluju samopouzdanije, elegantnije, a ove boje imaju i posebno značenje:

1. Bež - Ova boja simbolizuje mir, jasnoću, jednostavnost. Kada nosite bež boju kao da zračite svetlom energijom, a čini da se osećate elegantno i samopouzdano. Bež je boja koja se odnosi na snagu i energiju jer je zemljana boja, pa je idealna i za poslovne modne kombinacije. Najbolje se kombinuje sa belom.

2. Braon boja - Ovo je boja koja se povezuje sa otpornošću, samopouzdanjem i snagom. Smatra se da je prizmena, prirodna i sofisticirana. Ova boja simbolizuje udobnost i eleganciju, a čini da izgledate uredno, organizovano i snažno.

3. Bordo - Veruje se da žene koje nose bordo imaju snažnu energiju, deluju mladoliko i ostavlja utisak nezavisne, jedinstvene i produktivne osobe. Osobe koje je nose deluju autentično, odvažno, profesionalno i strastveno, ali istovremeno empatično i dopadljivo.

Izvor: Sensa