Srednje godinedonose jednu novu lepotu u život, a jedna od najbitnijih aspekata promena koje slede nakon 50. rođendana jeste stav - "sada znam šta hoću"! Iskustvo je u ovim godinama vaša snaga, razvija se ljubav prema sebi, vraćaju se neki stari i potisnuti snovi, imamo osećaj da bnapokon možemo da budemo svoji i živimo onako kako želimo.

Kako bi život žene sa 50 godina postao bahjka, uprkos neprijatnim simptomima menopauze i naglim promena, potrebno je da se oslobodi određenih blokada i ograničenja. Evo kojih 5 stvari žena sa 50 više ne treba da radi:

1. Stidite se svojih grešaka - Kada osvestimo svoje greške i izgradimo ih kao lekcije i iskustvo, o njima pričamo otvoreno, razmišljamo bez neprijatnog grča u stomaku - oslobođeni smo. Zrela osoba iskreno priča svoju priču o zabludama, greškama i propustima, ona zna da su i oni kreatori njenog karaktera.

2. Brinete o tome šta ljudi misle o vama - Posle pedesete mnoge žene prestaju da da brinu o mišljenju drugih, oslobađaju se ove toksične blokade koja ih spečava da rastu. To čini život mnogo lakšim i pomaže da se ponašate i izgledate onako kako želite. Sada živite svoj san - bez straha od pogleda i komentara okruženja. Ne živite njihov život po šablonu, već samo onakav kakav sami želite.

3. Eliminišite nemoguće - Zahtevajte nemoguće! Ako je ranije mnogima nedostajala unutrašnja odlučnost i zrelost za ostvarenje nekog sna, onda je posle 50. godine pravo vreme da uplovite u novu viziju života.

4. Očaj u potrazi za ljubavlju - Zrela žena se ne plaši da bude sama, ona uživa u svom društvu i radi na ljubavi prema sebi. ona zna da će je sreća u ljubavi pratiti ako se posveti ličnom razvoju i radi na ostvarenju svojih želja - spremna je da iskreno voli, ali ništa manje ne očekuje od druge strane. Želi zrelog partnera sa kojim se oseća voljeno, sigurno i srećno.

5. Sreću i značajne stvari ne odlaže za kasnije - Ona živi u sadašnjem trenutku, zato svoju sudbinu uzima u ruke OVDE i SADA. Više ne čeka da joj novi auto donese sreću, neka nova ljubav, putovanje, preseljenje... Trudi se da bude srećna u svakom trenutku, a nijednu priliku neće odložiti, već je uzima i hrabro korača napred.

Izvor: Sensa