1. Kuvajte polako
Toplota koja se koristi tokom pečenja, prženja i grilovanja podstiče formiranje "AGE" molekula, pogotovo u hrani koja je bogata proteinima i masnoćama. Kuvanje sa tečnošću i to na niskim temperaturama pravi veliku razliku, pa se opredelite za kuvanje, poširanje i dinstanje.
2. Marinirajte u limunu i limeti
Mariniranje mesa i ribe u kiselim sastojcima, kao što su svež sok limuna ili limete, pre kuvanja, štiti hranu od formiranja previše "AGE" molekula tokom pripremanja. Takođe, ove sokove možete koristiti kao dresing za salatu.
Eliksir mladosti drevne ajurvede: napitak kanji od smeđeg basmati pirinča vraća energiju i topi kilograme...
3. Koristite začine
Đumbir, kurkumu, cimet, kumin i karanfilić su odlični u suzbijanju formiranja "AGE" molekula. Možete ih dodati u razna jela, đumbir i karanfilić u čaj, a cimet u ovsenu kašu ili šejk.
4. Koristite jabukovo sirće
Za razliku od drugih sirćeta, studije su pokazale da jabukovo može da snizi nivo šećera u krvi, kao i formiranje "AGE" molekula. Rastvorite jednu kašiku sirćeta u vodi i dodajte ga u supe i čorbe, kao i u dresing za salatu.
Prilagođeno sa: Žena
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!