1. Kuvajte polako

Toplota koja se koristi tokom pečenja, prženja i grilovanja podstiče formiranje "AGE" molekula, pogotovo u hrani koja je bogata proteinima i masnoćama. Kuvanje sa tečnošću i to na niskim temperaturama pravi veliku razliku, pa se opredelite za kuvanje, poširanje i dinstanje.

2. Marinirajte u limunu i limeti

Mariniranje mesa i ribe u kiselim sastojcima, kao što su svež sok limuna ili limete, pre kuvanja, štiti hranu od formiranja previše "AGE" molekula tokom pripremanja. Takođe, ove sokove možete koristiti kao dresing za salatu.

Eliksir mladosti drevne ajurvede: napitak kanji od smeđeg basmati pirinča vraća energiju i topi kilograme...

3. Koristite začine


Đumbir, kurkumu, cimet, kumin i karanfilić su odlični u suzbijanju formiranja "AGE" molekula. Možete ih dodati u razna jela, đumbir i karanfilić u čaj, a cimet u ovsenu kašu ili šejk.

4. Koristite jabukovo sirće

Za razliku od drugih sirćeta, studije su pokazale da jabukovo može da snizi nivo šećera u krvi, kao i formiranje "AGE" molekula. Rastvorite jednu kašiku sirćeta u vodi i dodajte ga u supe i čorbe, kao i u dresing za salatu.

Prilagođeno sa: Žena