Emma Morano ima 116 godina, a početkom maja 2016. godine postala je i zvanično najstarija osoba na svetu.

Sajt Inc.com predstavlja vam Emu Morano iz Italije, ona je zvanično najstarija osoba na svetu, prema Ginisovoj knjizi rekorda. Ima 116 i po godina. I čini se da je prilično srećna.

Ema svakog dana jede po dva jajeta - kako joj je prepisano još početkom veka, kad je ustanovljena anemija - jedno živo, a jedno kuvano. Ona takođe pripisuje veselu dugovečnost tome što nije imala muža, od kada se završio njen ne-tako-veseo brak još davne 1938. godine.

„Nisam želela da mnome dominira bilo ko," rekla je.

Moć biljnog hormona u lanenom ulju: eliksir mladosti sa limunom i medom...

Nije li to stvar koja nas najviše izjeda, kako na poslu, tako i u životu? Nije li ideja da se ponašamo prema nečijim željama, naređenjima i hirovima, jedna od najtežih stvari za našu psihu?

Ostajemo u vezama u kojima dominiraju, možda ne direktno druga osoba, već njihova raspoloženja i očekivanja. Ostajemo na poslovima gde su iznad nas šefovi koji nas uveravaju da smo manje vredni sve dok ne uradimo kako nam kažu. Možda nad nama dominiraju kulturne norme i običaji, očekivanja u ponašanju i društvene potrebe. Mi čak ni ne shvatamo da igramo uloge, piše sajt Inc.com.

Zato, poslušajte najstariju osobu na svetu. Ne dozvolite da živite po tuđim pravilima.

Kako lako doživeti stotu: penzioneri okruženi prijateljima žive duže (NAUČNO ISTRAŽIVANJE)...

Prilagođeno sa: BIZLife