KOJA JE TAJNA MLADOLIKOG IZGLEDA? 6 prirodnijh trikova koji usporavaju starenje - probajte!

Starenje je neizbežno, ali to ne znači da ne možemo nešto da uradimo povodom toga. istina je, postoje načini da se biološki sat starenja uspori na potpuno prirodan način.

Shutterstock

Iako ne možemo potpuno zaustaviti starenje, možemo odlučiti koliko brzo i u kojoj meri će se to dogoditi. Uz malo truda i nekoliko jednostavnih promena u svakodnevnom životu, možemo malo usporiti ovo putovanje.

Predstavljamo vam 6 prirodnih trikova za usporavanje starenja!

Spavanje je vaša supermoć:

Da li ste se ikada zapitali zašto vaša baka uvek rano ide u krevet? Ispostavilo se da je bila u pravu! San je ključan za obnavljanje ćelija, što znači da igra važnu ulogu u borbi protiv starenja. Pravilan san jača vaš imuni sistem, podstiče oporavak mišića i pomaže vašem metabolizmu da bolje funkcioniše. Postavite alarm da vas podseti da odete u krevet i spavate najmanje sedam do devet sati.

Hormoni su naši prijatelji:

Hormoni su naši hemijski glasnici koji koordiniraju različite funkcije i procese u telu. To znači da su optimalni nivoi hormona neophodni za zdravo starenje. To se može postići zdravom ishranom, adekvatnim snom i redovnom fizičkom aktivnošću. Naša ljubav prema jogurtu i ovsenim pahuljicama odjednom dobija novo značenje, zar ne? Preporučujemo i vođenje ljubavi,jer se tada u telu otpuštaju hormoni koji nas podmlađuju! Ovo je jedan od 6 prirodnih trikova za usporavanje starenja!

Snaga mišića:

Ko ne bi želeo da bude superheroj? Počnite sa vežbama snage za održavanje mišićne mase, koje pomažu da se u organizmu održavaju optimalni nivoi šećera u krvi i kod smanjenja hroničnih upala. 

Povrće je vaš najbolji drug:

Ishrana bogata biljnom hranom sadrži hranljive materije i jedinjenja koja se bore protiv upala, glavnog uzroka oštećenja ćelija i starenja. Jedite više povrća i voća da biste snizili holesterol, trigliceride i glukozu u krvi. Možda zvuči kao da vam mama priča, ali ispostavilo se da je bila u pravu!

Mozak:

Starenje takođe može dovesti do kognitivnog pada, tako da je važno da mozak bude aktivan. Ukrštene reči, sudoku, šah ili bilo koja nova zanimljiva knjiga mogu poboljšati memoriju i brzinu obrade informacija. 

Krema za sunčanje je vaša najvažnija zaštita:

Sunce takođe može ubrzati starenje. Štetno ultraljubičasto zračenje može izazvati oštećenje kože koje dovodi do bora, staračkih pega i neujednačenog tena. Obavezno koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom od najmanje 30 svakog dana kako biste kožu održali mladom. Zapamtite, zdrava koža je uvek u modi!

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO:

KAKO SKINUTI PODBRADAK  YouTube